Φήμες για εξαγορές του SoundCloud από το Twitter και του Twitch από το YouTube

Ημ/νία: 20 Μαΐου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Το τελευταίο 24ωρο έχουν βουίξει τα διεθνή ειδησεογραφικά sites για δύο εξαγορές μεγάλων Social Media εταιριών. Οι φήμες θέλουν το Twitter να εξαγοράζει για άγνωστο ποσό το SoundCloud και το YouTube να εξαγοράζει το Twitch για 1 δισ. δολάρια!

social media acquisitions

Το Twitter γνωρίζουμε πως αγαπά τη μουσική και η αποτυχημένη προσπάθεια με την υπηρεσία #Music, την οποία παράτησε οριστικά πριν από δύο μήνες, ίσως προετοίμασε το έδαφος για κάτι καλύτερο. Η υπηρεσία SoundCloud είναι γνωστή παγκοσμίως για το ανέβασμα και τον διαμοιρασμό τραγουδιών, αφού πλασάρεται ως το YouTube της μουσικής και η κοινότητα του είναι αρκετά μεγάλη με 250 εκ. χρήστες. Η αξία του SoundCloud βρίσκεται στα 700 εκ. δολάρια.

Στην περίπτωση του YouTube, η εξαγορά του Twitch έναντι 1 δισ. δολαρίων έχει αρκετό νόημα, καθώς το Twitch πρόκειται για μία πλατφόρμα η οποία επιτρέπει σε gamers να κάνουν live streaming τα παιχνίδια τα οποία παίζουν και έχει κοινότητα 45 εκ. ενεργών μηνιαία χρηστών. Live streaming διαθέτει φυσικά και το YouTube, το οποίο μάλιστα έχει επιτρέψει τη λειτουργία σε όλα τα κανάλια τα οποία βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Πηγές: The Verge, Mashable

Ετικέτες: , , , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑