Αρθρογράφοι

avatar for SMLifeGRSMLifeGR (179)

Άρθρα τα οποία προέρχονται από όλη την ομάδα του Social Media Life, όπως guest άρθρα, δελτία τύπου νέων προϊόντων ή υπηρεσιών, κλπ.

avatar for Αποστόλης ΑϊβαλήςΑποστόλης Αϊβαλής (1)

Ο Αποστόλης Αϊβαλής είναι Managing Partner της AIVAL.COM και σύμβουλος επιχειρηματικής στρατηγικής σε επιχειρήσεις και startups. Έχει ειδίκευση και εμπειρία στις αγορές consumer & enterprise internet, social media, gaming, music, advertising, technology, media και mobile στις οποίες έχει εργαστεί πάνω από 17 χρόνια ως στέλεχος, mentor αλλά και επιχειρηματίας.
Στα Digital & Social Media, συν-δημιούργησε την PowerΝet το 1996, τα Web Awards (τώρα ERMIS DIGITAL) το 1998, την ArboMedia το 2001, την Real Brands το 2007, την Social Brands το 2009, το StartupDay event το 2009 και το Startup Nation το 2011. Είναι επίσης δημιουργός του Digital & Social Media Marketing Diploma ενώ εκπαιδεύει στελέχη σε επιχειρήσεις, κολλέγια και πανεπιστήμια από το 2007.

avatar for Αρσένης ΠασχόπουλοςΑρσένης Πασχόπουλος (23)

Ο Αρσένης Πασχόπουλος είναι από τους πρώτους marketers του διαδικτύου στην Ελλάδα με δράση η οποία ξεκινά το 1996. Είναι Managing Partner στην εταιρεία υπηρεσιών διαδικτύου Just On Line. Είναι συγγραφέας των βιβλίων “Social Media Marketing”, 2010, εκδόσεις Κλειδάριθμος και “Ηλεκτρονικό Εμπόριο ” (3η έκδοση 2007, εκδόσεις Κλειδάριθμος). Για 4 χρόνια ήταν υπεύθυνος εκπαίδευσης για τραπεζικά συστήματα online πληρωμών στην First Data. Έχει εργαστεί στα τμήματα marketing των εταιρειών Shell, Johnson&Johnson, Fiat, Boston University, Όμιλος Δ. Αγγελόπουλου, Γενική Χημικών Προϊόντων. Από τους πρώτους (1996) που δημιούργησαν σεμινάρια Ηλεκτρονικού Εμπορίου για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και διεξήγαγε κύκλο σεμιναρίων ηλεκτρονικού εμπορίου για την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου. Για 4 χρόνια ήταν υπεύθυνος προώθησης και εκπαίδευσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε θέματα ηλεκτρονικού εμπορίου στον ΑΣΔΑ (Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας). Είναι απόφοιτος του Deree College με μεταπτυχιακό στο Boston University.

avatar for Βασίλειος Α. ΓκόγκογλουΒασίλειος Α. Γκόγκογλου (25)

Για τους φίλους μου είμαι “κομπιουτεράκιας”, για την οικογένεια “πάντα πολυάσχολος”, εγώ δηλώνω απλά e^ipi+1=0. Τα social media είναι ο δικός μου κόσμος κι εκεί θα βρισκόμαστε στο εξής.

avatar for Γιάννης ΚαλαφάτηςΓιάννης Καλαφάτης (2)

Ιδρυτής και Chief Digital Officer της C.I.P Media, μιας digital marketing εταιρείας, που έχει σαν σκοπό την αναβάθμιση και προώθηση ΜΜ επιχειρήσεων. Blogger από το 2007, έχει ασχοληθεί με πολλές πτυχές του επιχειρείν, παράλληλα με την ενασχόλησή του με νέες τεχνολογίες. Η εμπειρία του στο χώρο του marketing είναι μεγάλη καθώς έχει συνεργαστεί με μεγάλες εταιρείες στο παρελθόν. Προερχόμενος από ναυτική οικογένεια, ο ίδιος έχει ασχοληθεί με τα ναυτιλιακά και τα logistics επί σειρά ετών.

avatar for Θοδωρής ΚόνσουλαςΘοδωρής Κόνσουλας (1901)

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.

avatar for Κωνσταντίνος ΜουράτηςΚωνσταντίνος Μουράτης (2)

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1989, μεγάλωσε και ζει ακόμα εκεί. Ακόμα; Ναι, ακόμα! Δεν εγκαταλείπει τις ελπίδες του γι’ αυτόν τον τόπο εξ ου και ότι παραμένει ενεργό μέλος της κοινότητας των νέων επιχειρηματιών της πόλης, ενώ προσπαθεί συνεχώς να εμπλουτίζει τις γνώσεις και σχέσεις του με διάφορους τομείς. Αυτή την στιγμή είναι ο υπεύθυνος του τμήματος Digital Marketing & PR στην εταιρεία IP Digital στις δυνατότητες της οποίας πιστεύει ακράδαντα.

avatar for Πρόδρομος ΜελετιάδηςΠρόδρομος Μελετιάδης (96)

είναι Σύμβουλος Ανάπτυξης και Καινοτομίας σε διάφορα πεδία της Διοίκησης Επιχειρήσεων και του Μάρκετινγκ. Το όραμα του είναι να συμβάλλει στη δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας μέσω μιας ουσιαστικότερης επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων συνδυάζοντας τις γνώσεις που απέκτησε σπουδάζοντας Διοίκηση Επιχειρήσεων και Μάρκετινγκ και συνεχίζει να αποκτά σε τομείς κοινωνικής ψυχολογίας κ.α. Είναι υπέρμαχος της χρήσης της συγχρονής τεχνολογίας και του digital marketing σε όλα τα επίπεδα δράσης social media , blogs, internet. Πιστεύει ότι οι άνθρωποι μπορούν να επιδείξουν ηγετική συμπεριφορά και να επιτύχουν σε ότι αναλαμβάνουν αρκεί να έχουν συγκεκριμένο όραμα, να ακολουθούν συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, να είναι ακέραιοι.

avatar for Σπύρος ΓκανάτσιοςΣπύρος Γκανάτσιος (7)

Ο Σπύρος Γκανάτσιος είναι επαγγελματίας του Marketing με ειδίκευση στο E-Commerce, το Digital Marketing και τα Social Media. Είναι επιπλέον πιστοποιημένος στο Content Marketing, στην Online Διαφήμιση και στο Digital Analytics. Έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με εταιρείες από διάφορους κλάδους ενώ ως βασικό μέλος του Marketing Club (link: www.marketingclub.gr) έχει αναλάβει τις online καμπάνιες και τη διαχείριση των social media του συλλόγου. Στόχος του είναι να βοηθήσει στρατηγικά τις επιχειρήσεις να γίνουν περισσότερο αποδοτικές και ανταγωνιστικές χρησιμοποιώντας τα ψηφιακά εργαλεία και τις state of the art εξελίξεις στην επιστήμη του marketing. Στα κύρια επιστημονικά και επαγγελματικά του ενδιαφέροντά εντάσσονται το Digital Marketing, τα Πληροφοριακά Συστήματα, το E-Commerce, το Branding, το Στρατηγικό Marketing, το Gamification κα. Με τις πεποιθήσεις και τη δράση του υποστηρίζει την καινοτομία, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κουλτούρα της γνώσης.

avatar for Χρήστος ΠραπίδηςΧρήστος Πραπίδης (1)

Ο Χρήστος Πραπίδης ασχολείται με το marketing και την επικοινωνία εδώ και 11 χρόνια, ενώ τα τελευταία 6 δραστηριοποιείται κυρίως στο Online. Η ενασχόλησή του με το περιβάλλον των Social Media ξεκινά το 2006. Από τότε μέχρι σήμερα τον γοητεύει να δοκιμάζει τα κοινωνικά δίκτυα και τον τρόπο που αυτά επηρεάζουν τη σκέψη, τη συμπεριφορά και την καταναλωτική διάθεση των ανθρώπων. Είναι λάτρης της 80’s κουλτούρας, αγαπά τον αθλητισμό, τα ταξίδια (εντός και εκτός των τειχών) και την metal μουσική (\m/).


Πήγαινε με πάνω ↑