Social Media σχολείο: Μαθαίνουμε τα δημοφιλή Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Ημ/νία: 6 Οκτωβρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Ζούμε στην εποχή των Social Media όπου οι άνθρωποι είναι περισσότερο συνδεδεμένοι από ποτέ. Μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης οι άνθρωποι επικοινωνούν, κάνουν νέες γνωριμίες, παράγουν περιεχόμενο (φωτογραφίες, βίντεο, κλπ), βρίσκουν εργασία, παίζουν παιχνίδια, γίνονται πιο παραγωγικοί, ενημερώνονται. Αυτή είναι η καλή πλευρά των Social Media και αυτή θέλουμε να βλέπουμε.

Καθημερινά θα ακούτε από τους φίλους σας ή γνωστούς να σας αναφέρουν νέα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Μπορεί να είναι κάποιο Messenger app, όπως το Viber, ή κάποιο Κοινωνικό Δίκτυο, όπως το Pinterest. Ίσως λέξεις των οποίων το νόημα να είναι άγνωστο για εσάς, όχι όμως και για εμάς, αφού καθημερινά ενημερωνόμαστε και χρησιμοποιούμε οτιδήποτε έχει σχέση με τα Social Media.

social media school

Ήρθε η ώρα να ενημερώσουμε και εσάς, τους αναγνώστες του Social Media Life. Η γνώση είναι δύναμη και μαζί σας μοιραζόμαστε τις γνώσεις μας για όλα τα δημοφιλή Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Παρακάτω θα βρείτε εικόνες οι οποίες με πάτημα του ποντικιού παραπέμπουν στον οδηγό εκμάθησης του Μέσου Κοινωνικής Δικτύωσης το οποίο προβάλλουν. Κάτω από κάθε οδηγό μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη φόρμα σχολίων για τις απορίες ή τα σχόλια σας, καθώς επίσης και να μας ζητάτε να αναλύσουμε κάποιο Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης με το οποίο ακόμη δεν έχουμε ασχοληθεί.

Η παρακάτω λίστα θα ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με νέο περιεχόμενο.

Social Media σχολείο

Τι είναι το Facebook (FB) και πώς λειτουργεί;Τι είναι το Twitter (Τουίτερ) και πώς λειτουργεί;Τι είναι το Google+ (Google Plus) και πώς λειτουργεί;Τι είναι το Pinterest και πώς λειτουργεί;Τι είναι το YouTube και πώς λειτουργεί;Τι είναι το LinkedIn και πώς λειτουργεί;Τι είναι το Foursquare και πώς λειτουργεί;Τι είναι το Swarm και πώς λειτουργεί;Τι είναι το Instagram και πώς λειτουργεί;Τι είναι το Snapchat και πώς λειτουργεί;Τι είναι το Viber και πώς λειτουργεί;Τι είναι το Vine και πώς λειτουργεί;Τι είναι το reddit και πώς λειτουργεί;Τι είναι το Tumblr και πώς λειτουργεί;Τι είναι το WhatsApp και πώς λειτουργεί;

Bonus
Τι είναι το hashtag και πώς το χρησιμοποιώ;Τι είναι το hashtag και πώς το χρησιμοποιώ;

Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑