Ιδού τα σωστά Social Media λογότυπα και εικονίδια για τις Marketing καμπάνιες σας

Ημ/νία: 21 Απριλίου 2015 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Τις προάλλες έτυχε να τρώω μια σοκολάτα πολύ γνωστής ελληνικής εταιρίας και ενώ σπάνια δίνω έμφαση σε ό,τι αναγράφεται πάνω στις συσκευασίες των σοκολατών, έτυχε να πέσει το μάτι μου πάνω στα Social Media εικονίδια τα οποία είχαν τοποθετηθεί για να οδηγούν τους καταναλωτές στα online κανάλια της εταιρίας.

Social Media icons

Δε μπορούσα να πιστέψω αυτό που έβλεπα. Η marketing ομάδα της εταιρίας ή οποιοδήποτε marketing agency είχε αναλάβει την τοποθέτηση των Social Media εικονιδίων, είχε τοποθετήσει στη συσκευασία λάθος εικονίδιο του Twitter, το οποίο όχι μόνο δεν απεικόνιζε την τωρινή μασκότ (το μπλε πουλί) του Κοινωνικού Δικτύου, αλλά κυκλοφορεί στο ίντερνετ εδώ και πολλά χρόνια και αναγράφει απλώς ένα «t», το αρχικό γράμμα της λέξης «twitter».

Το προηγούμενο παράδειγμα είναι ένα από τα πολλά που έχω συναντήσει κατά περιόδους στην τηλεόραση, στα newsletters, σε sites, οπουδήποτε. Πίστευα πως η χρήση των επίσημων Social Media εικονιδίων είναι κάτι το οποίο κάθε marketer γνωρίζει, και πως το googl-άρισμα για εύρεση των εικονιδίων γίνεται από τους απλούς χρήστες του internet. Κι όμως όχι.

Ίσως μερικοί να βρίσκετε τα λεγόμενα μου υπερβολικά, καθώς οι περισσότεροι θα σκέφτονταν το Twitter βλέποντας το «t» εικονίδιο, όμως πιστεύω στο σωστό αποτέλεσμα και τη χρήση των εικονιδίων των οποίων συνιστούν οι εταιρίες των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης. Ετοίμασα, λοιπόν, στη συνέχεια έναν οδηγό εύρεσης όλων των εικονιδίων για τα λογότυπα των πιο δημοφιλών Social Media.

Facebook Logos and Badges

Facebook Logos and Badges

Στην επίσημη ιστοσελίδα Facebook Brand έχετε τη δυνατότητα να βρείτε και να κατεβάσετε τα επίσημα εικονίδια για το λογότυπο του δημοφιλέστερου Κοινωνικού Δικτύου, το like button, το thumbs up και την ένδειξη «Find us on Facebook». Κατεβάζοντας τα προηγούμενα, θα βρείτε εικονίδια σε διάφορες διαστάσεις, χρώματα και τύπους αρχείων, αναλόγως τη χρήση για την οποία προορίζονται (π.χ. online προβολή ή εκτύπωση).

Στην ίδια σελίδα θα συναντήσετε και κάποια πρότυπα εικόνων για διάφορες λειτουργίες του Facebook, καθώς και τους όρους για τη σωστή χρήση τους.

Twitter Logo

Twitter logo

Στην επίσημη ιστοσελίδα Twitter Brand Assets έχετε τη δυνατότητα να βρείτε και να κατεβάσετε τα επίσημα εικονίδια για το λογότυπο του Twitter σε μπλε ή άσπρο χρώμα, σε EPS ή PNG αρχείο, καθώς επίσης και να δείτε τις οδηγίες για σωστή χρήση τους, καθώς και τους κώδικες των χρωμάτων που χρησιμοποιούν.

Σε άλλη σελίδα της ίδιας ιστοσελίδας θα βρείτε διάφορες φωτογραφίες τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για δημοσιογραφικούς σκοπούς, δίνοντας φυσικά τα απαραίτητα credits.

Google+ Logo and Badges

Google Plus Logos and Badges

Στην επίσημη ιστοσελίδα Google+ Branding έχετε τη δυνατότητα να βρείτε και να κατεβάσετε τα επίσημα εικονίδια για το λογότυπο του Google+ σε άσπρο και κόκκινο χρώμα, καθώς και κάποια sign-in buttons, όλα τα προηγούμενα σε διάφορες διαστάσεις και σε PNG και PSD αρχεία.

YouTube Logo

YouTube logo

Στην επίσημη ιστοσελίδα YouTube Brand έχετε τη δυνατότητα να βρείτε και να κατεβάσετε τα επίσημα εικονίδια για το λογότυπο του YouTube σε διάφορα χρώματα και τύπους αρχείων ανάλογα με τη χρήση για την οποία προορίζονται, καθώς επίσης να δείτε οδηγίες για σωστή χρήση τους και κώδικες των χρωμάτων τους.

LinkedIn Logo

LinkedIn Logo

Στην επίσημη ιστοσελίδα LinkedIn Brand Guidelines έχετε τη δυνατότητα να βρείτε και να κατεβάσετε τα επίσημα εικονίδια για το λογότυπο του LinkedIn σε διάφορα χρώματα και τύπους αρχείων, τους κώδικες χρωμάτων αυτών, καθώς και διάφορες φωτογραφίες των προϊόντων του επαγγελματικού Κοινωνικού Δικτύου.

Pinterest Logo

Pinterest Logo

Στην επίσημη ιστοσελίδα Pinterest Brand Guidelines έχετε τη δυνατότητα να βρείτε και να κατεβάσετε τα επίσημα εικονίδια για το λογότυπο του Pinterest σε PNG και EPS αρχεία, καθώς επίσης και να δείτε τους κώδικες χρωμάτων αυτών και τις οδηγίες για σωστή χρήση τους.

Foursquare και Swarm Logos

Foursquare and Swarm Logos

Στην επίσημη ιστοσελίδα Foursquare Resources and Logos έχετε τη δυνατότητα να βρείτε και να κατεβάσετε τα επίσημα εικονίδια για τα λογότυπα των Foursquare και Swarm, καθώς και διαφόρων buttons, σε διάφορα χρώματα και τύπους αρχείων.

Instagram Logo

Instagram Logo

Στην επίσημη ιστοσελίδα Instagram Brand Resources έχετε τη δυνατότητα να βρείτε και να κατεβάσετε τα επίσημα εικονίδια για το λογότυπο του Instagram, καθώς επίσης να δείτε οδηγίες χρήσης αυτών και να κατεβάσετε διάφορες φωτογραφίες για τις λειτουργίες της social εφαρμογής.

Tumblr Logo

tumblr logo

Στην επίσημη ιστοσελίδα Tumblr Logo έχετε τη δυνατότητα να βρείτε και να κατεβάσετε τα επίσημα εικονίδια για το λογότυπο του tumblr, καθώς επίσης να δείτε οδηγίες χρήσης αυτών.

Vine Logo

Vine Logo

Στην επίσημη ιστοσελίδα Vine Logo έχετε τη δυνατότητα να βρείτε και να κατεβάσετε τα επίσημα εικονίδια για το λογότυπο του Vine.

WhatsApp Logo

WhatsApp Logo

Στην επίσημη ιστοσελίδα WhatsApp Media Library έχετε τη δυνατότητα να βρείτε και να κατεβάσετε τα επίσημα εικονίδια για το λογότυπο του WhatsApp, καθώς και διάφορες άλλες εικόνες.

Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑