Ανακοινώθηκε η αναζήτηση παλαιών Facebook δημοσιεύσεων!

Ημ/νία: 9 Δεκεμβρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Εξαιρετικά νέα για όλους όσους κατέχετε Facebook προφίλ! Έως τώρα μπορούσατε να διαβάσετε μονάχα ό,τι σας πλάσαρε η αρχική σελίδα του δημοφιλέστερου Κοινωνικού Δικτύου, καθώς και όλες τις τελευταίες δημοσιεύσεις φίλων, σελίδων και groups. Από εδώ και στο εξής, μπορείτε να αναζητείτε με λέξεις κλειδιά παλιές δημοσιεύσεις από φίλους και σελίδες!

Facebook search old posts

Η έξυπνη αναζήτηση του Facebook, το λεγόμενο Graph Search, βελτιώθηκε αισθητά! Πλέον, εκτός από συγκεκριμένες αναζητήσεις τύπου «Friends who like…» ή «Photos of my friends…» κλπ, οι οποίες μας αρέσουν φυσικά, μπορείτε να κάνετε αναζήτηση συγκεκριμένων δημοσιεύσεων με λέξεις κλειδιά, βρίσκοντας είτε δημοσιεύσεις τις οποίες αναζητούσατε είτε δημοσιεύσεις οι οποίες δεν ξέρατε καν πως υπάρχουν.

Facebook new search message

Όσοι χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή ή κάποια iOS συσκευή για να συνδεθείτε στο Facebook και έχετε ρυθμίσει ως γλώσσα την επιλογή «English (US)», θα δεχτείτε μία από αυτές τις μέρες το μήνυμα της παραπάνω εικόνας. Η συγκεκριμένη λειτουργία δοκιμάζεται πάνω από έναν χρόνο, όμως είναι επιτέλους διαθέσιμη σε όλους.

Αφού αποκτήσετε τη νέα λειτουργία της αναζήτησης, μπορείτε να πληκτρολογήσετε λέξεις κλειδιά στα Αγγλικά (και greeklish) ή στα Ελληνικά, να επιλέξετε την αναζήτηση των λέξεων κλειδιών με το μεγεθυντικό φακό, και το Facebook θα σας εμφανίσει δημοσιεύσεις οι οποίες έχουν τις λέξεις κλειδιά που επιλέξατε στην περιγραφή τους, στην περιγραφή ή τον τίτλο ενός συνδέσμου, στον τίτλο ενός Facebook βίντεο, σε κάποιο check-in, κλπ.

Facebook search old posts

Τα αποτελέσματα εμφανίζουν δημοσιεύσεις από φίλους, φίλους φίλων (αν για παράδειγμα έχουν κάνει tag κάποιον φίλο σας), σελίδες και groups. Μπορείτε να δείτε με μπλε χρώμα τις λέξεις κλειδιά τις οποίες αναζητήσατε και πού εμφανίζονται σε κάθε δημοσίευση. Όπως πάντα, το απόρρητο παίζει σημαντικό ρόλο, γι’αυτό και το Facebook εμφανίζει στους χρήστες μονάχα δημοσιεύσεις τις οποίες μπορούν να δουν, δηλαδή δημοσιεύσεις στων οποίων το κοινό έχουν προστεθεί.

Τέλος, τόσο οι νέες δυνατότητες του Graph Search όσο και οι παλιές, έρχονται στις iOS συσκευές, με τους Android χρήστες να είναι οι επόμενοι που θα δεχτούν τις αλλαγές.

Πηγή: FB Newsroom

Ετικέτες: , , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑