Μάθε πως να χρησιμοποιήσεις το Graph Search του Facebook

Ημ/νία: 28 Αυγούστου 2014 | by SMLifeGR

0

Εσύ, αλήθεια, θυμάσαι το Graph Search; Πρόκειται για προηγμένη υπηρεσία αναζήτησης του Facebook, την οποία ανακοίνωσε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο ο  Mark Zuckerberg. 

Facebook graph search

Σήμερα, τόσο καιρό μετά, είναι λίγοι αυτοί που χρησιμοποιούν αυτή τη λειτουργία πέραν της απλής αναζήτησης κάποιου φίλου τους ή κάποιας Facebook σελίδας που τους αρέσει!

Ήξερες πως το Facebook μπορεί π.χ. να σου «δείξει» τι ταινίες μπορείς να δεις το Σαββατοκύριακο που δεν έχεις όρεξη να βγεις, ποια εστιατόρια να επισκεφτείς χωρίς να «θυσιάσεις» την ποιότητα αλλά και το ιδανικό μέρος για διακοπές; Κι όμως μπορεί! Αρκεί να ξέρεις πώς να πραγματοποιήσεις τη σχετική αναζήτηση!

Ας ξεκινήσουμε από τα απλά. Ποιος είναι ο ιδανικός σύμβουλος να σου πει ποια ταινία να δεις, ποια μουσική να ακούσεις, ποιο παιχνίδι να παίξεις ή ποιο εστιατόριο να επισκεφτείς; Μα ο κολλητός σου ή κολλητή σου! Δοκίμασε να ρωτήσεις το Facebook, nearby restaurants [όνομα φίλου που αγαπά το καλό φαγητό] likes, games [όνομα φίλου που είναι πωρωμένος gamer] plays, places [όνομα φίλου που αγαπά τα ταξίδια] has visited, για να πάρεις μια ιδέα για το που θα φας, ποιο παιχνίδι θα παίξεις αλλά και πού θα πραγματοποιήσεις την επόμενη εκδρομή σου!

Facebook graph search games

Αποφάσισες, μήπως, να ρίξεις ένα μικρό ξεσκαρτάρισμα, πέρα από το γραφείο και το σπίτι, και στις σελίδες που έχεις κάνει like; Τότε δοκίμασε να «ρωτήσεις»: pages like. Το αποτέλεσμα της αναζήτησης θα σου «επιστρέψει» μια λίστα με όλες τις σελίδες που έχεις κάνει like και μπορείς να ορίσεις εάν θες να λαμβάνεις ενημερώσεις καθώς και να κάνεις unlike χωρίς κόπο και χωρίς τη χρήση «τρίτης» εφαρμογής!

Για μια λίστα με φωτογραφίες που έχεις κάνει like «ρώτα» photo have liked.

Μπορείς, επίσης, αν σου αρέσει να αναπολείς, να δεις τις φωτογραφίες σου με τον καλό σου ή την κολλητή σου αρκεί να ρωτήσεις: photos of me and [όνομα φίλου].

Εάν είσαι ψιλό… κουτσομπόλης και θες να μάθεις τι συμβαίνει γύρω σου τότε μπορείς να ρωτήσεις: Photos of [όνομα φίλου/αγοριού] that [όνομα φίλου κολλητής] likes.

Μπορείς επίσης να ξεκινήσεις να γράφεις το ερώτημά σου και μέσω του auto completeνα πραγματοποιήσεις πιο εξειδικευμένες αναζητήσεις.

Ακόμη, σου δίνεται η δυνατότητα να «επεξεργαστείς» την αναζήτηση μέσω του refine search για να προσθέσεις περισσότερες παραμέτρους! Σε περίπτωση δε, που θες να postάρεις, για κάποιο λόγο, τα αποτελέσματα της αναζήτησης δεν έχεις παρά να επιλέξεις το «που»: timeline σου ή φίλου και να πατήσεις το share!

Σε περίπτωση που σε απασχολούν ζητήματα ασφαλείας και δεν ξέρεις ποιος μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά που ανεβάζεις στο Facebook ρίξε μια ματιά και εδώ για μερικές συμβουλές.

Ποια είναι η πρώτη αναζήτηση που θα έκανες με του Graph Search του Facebook;

Πηγή: DigitalLife.gr

Ετικέτες: , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Άρθρα τα οποία προέρχονται από όλη την ομάδα του Social Media Life, όπως guest άρθρα, δελτία τύπου νέων προϊόντων ή υπηρεσιών, κλπ.



Πήγαινε με πάνω ↑