Facebook: Αναζήτηση για δημοσιεύσεις και σχόλια μέσω Graph Search

Ημ/νία: 1 Οκτωβρίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Το Facebook αποφάσισε να ενισχύσει την αναζήτηση του με ονομασία Graph Search, προσθέτοντας στα αποτελέσματα της δημοσιεύσεις και σχόλια. Ένας χρήστης θα μπορεί να θέτει τα δικά του ερωτήματα και η μηχανή αναζήτησης του Facebook να του εμφανίζει αποτελέσματα όπως status updates, check-in, περιγραφές εικόνων και σχόλια.

facebook graph search updated

Για παράδειγμα, ο χρήστης θα μπορεί να αναζητά θέματα τα οποία τον ενδιαφέρουν με ερωτήματα όπως «Breaking Bad» ή «Posts about Breaking Bad by my friends», δημοσιεύσεις για συγκεκριμένες πόλεις, τοποθεσίες ή χρονικές στιγμές, με ερωτήματα όπως «Posts by my friends from last month» ή «Posts written at Karaiskaki Stadium», δημοσιεύσεις τις οποίες θέλει να δει ξανά με ερωτήματα όπως «Posts I commented on» ή «My posts from last year» κλπ. Οι συνδυασμοί είναι αμέτρητοι.

Υπενθυμίζουμε πως ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να δει μονάχα περιεχόμενο το οποίο του έχει επιτραπεί μέσω του Graph Search. Ο συγκεκριμένος οδηγός περιέχει τα απαραίτητα βήματα, ώστε ένας χρήστης να θωρακίσει το περιεχόμενο του για να μην είναι προσβάσιμο μέσω του Graph Search.

Τέλος, η νέα λειτουργία για αναζήτηση σε δημοσιεύσεις και σχόλια θα είναι αρχικά διαθέσιμη σε μικρή μερίδα χρηστών. Αν δεν είσαι από τους τυχερούς, περίμενε έως ότου οι δοκιμές ολοκληρωθούν με επιτυχία και σύντομα θα έχεις κι εσύ τη δυνατότητα για περισσότερη εις βάθος αναζήτηση με το Graph Search.

Πηγή: Facebook Newsroom

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑