LinkedIn profile photo: Ξεχώρισε από το πλήθος με αυτά τα έξυπνα tips!

Ημ/νία: 15 Ιουλίου 2014 | by SMLifeGR

0

tips-for-linkedin-profile-pics

LinkedIn. Το επαγγελματικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης στο οποίο δραστηριοποιούνται πάνω από 300 εκ. χρήστες παγκοσμίως. Εάν είσαι νέος επαγγελματίας και θες να δραστηριοποιηθείς στο εν λόγω μέσο, για να βρεις  επαγγελματικές ευκαιρίες ή να δικτυωθείς με συναδέλφους και επαγγελματίες του χώρου σου, τότε σίγουρα έχεις διαβάσει και ακολουθήσει τις περισσότερες αν όχι όλες τις συμβουλές που περιέχονται στο άρθρο για το πώς να δημιουργήσεις το τέλειο LinkedIn προφίλ.

Ωστόσο, μην ξεχνάς πως πρέπει να δώσεις πολύ μεγάλη σημασία και στη φωτογραφία σου. Γιατί; Μα επειδή εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης και θες να κερδίσεις αμέσως το ενδιαφέρον του υποψήφιου εργοδότη, που θα επισκεφθεί το προφίλ σου.

Τι πρέπει να προσέξω; θα αναρωτηθείς. Μην ανησυχείς, we got you! Στο επίσημο blog του LinkedIn ο Scott Kline, Executive Portrait and Professional Headshot Photographer, μοιράζεται τα μυστικά της σωστής profile picture και σου τα παρουσιάζουμε!

Βγάλε μια επαγγελματική φωτογραφία

Σε περίπτωση που δεν το έχεις κάνει ακόμη… άλλαξε την default φωτογραφία! Όταν στέλνεις ένα αίτημα σύνδεσης θες να στέλνεις ένα ξεκάθαρο μήνυμα του ποιος είσαι. Βρες έναν επαγγελματία φωτογράφο και ζήτησέ του να σε φωτογραφίσει. Αυτός θα σε καθοδηγήσει στο πως θα πρέπει να “ποζάρεις”, τις εκφράσεις του προσώπου σου και θα φροντίσει ώστε να φωτίζονται τα “σωστά” σημεία!

Φρόντισε η φωτογραφία να είναι αντιπροσωπευτική

Πριν ανεβάσεις τη φωτογραφία αναρωτήσου: “Είμαι ίδια στη φωτό με αυτό που είμαι στην πραγματικότητα”; Εάν η απάντηση είναι όχι, τότε ίσως να μην είναι καλή ιδέα να την ανεβάσεις. Λάβε υπόψη σου πως σε περίπτωση που οριστεί συνέντευξη θα είναι λίίίίγο δύσκολο να σε αναγνωρίσει εάν η profile pic είναι από την τελευταία τάξη του λυκείου και είσαι 35 χρονών τώρα! Άσε που δίνεις και λανθασμένες εντυπώσεις για την αυτοπεποίθησή σου και την αξιοπιστία σου.

Φρόντισε η φωτογραφία να επικεντρώνεται κυρίως στο πρόσωπό σου

Η σωστή profile pic, σύμφωνα πάντα με τον Scott Kline, πρέπει να ξεκινά λίγο μετά την κορυφή του κεφαλιού και να τελειώνει λίγο κάτω από τους ώμους. Δε χρειάζεται κανείς να δει εκείνη τη λεπτομέρεια στο μανίκι της μπλούζας σου…! Και μιλώντας για ντύσιμο, δες και το επόμενο tip!

Ντύσου κατάλληλα για το πεδίο εργασίας στο οποίο στοχεύεις

Εάν μόλις τελείωσες το παιδαγωγικό μάλλον δεν θα πρέπει να ανεβάσεις εκείνη τη φωτογραφία με το φόρεμα που φόρεσες εχτές το βράδυ παρόλο που είναι το αγαπημένο σου αλλά μην φτάσεις και στο άλλο άκρο! Πάρε ιδέες από άτομα που είναι στον ίδιο χώρο με σένα και ντύσου ανάλογα! Δεν πρόκειται να κάνεις λάθος!

Δώσε έμφαση στις εκφράσεις σου

Τι θες να αποπνέει η φωτογραφία σου; Εμπιστοσύνη; Σοβαρότητα; Τότε δοκίμασε το συγκρατημένο χαμόγελο. Εάν θες να δείξεις ευχάριστος τότε το χαμόγελο είναι η καλύτερη λύση.

Πρόσεξε το background

Ήξερες ότι το background σε μια φωτογραφία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα; Σίγουρες και ασφαλείς επιλογές αποτελούν τα μαύρα και άσπρα background χωρίς ωστόσο να αποκλείονται και άλλα χρώματα. Απλά, έχε κατά νου ότι πρέπει να υπάρχει αντίθεση. Ε, όσο να ‘ναι, το μαύρο πουκάμισο “χάνεται” στο μαύρο background!

Εσύ, τηρείς κάποιες από τις παραπάνω οδηγίες; Αν ναι, ποιες;

Ετικέτες: , , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Άρθρα τα οποία προέρχονται από όλη την ομάδα του Social Media Life, όπως guest άρθρα, δελτία τύπου νέων προϊόντων ή υπηρεσιών, κλπ.



Πήγαινε με πάνω ↑