Το Facebook θα επιτρέπει την ανώνυμη χρήση μελλοντικών εφαρμογών του

Ημ/νία: 1 Φεβρουαρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Φαίνεται πως η ανωνυμία επιστρέφει στο ίντερνετ εν έτι 2014, κάτι το οποίο είχαμε παρατηρήσει αρχικά με την ταχεία άνοδο του Whisper και τώρα με δηλώσεις του Mark Zuckerberg, συνιδρυτή και CEO του Facebook.

facebook future anonymity

Όπως γνωρίζετε, το Facebook επιτρέπει στους χρήστες του μονάχα τη χρήση του πραγματικού τους ονόματος για προφίλ, διαφορετικά έχει το δικαίωμα να απενεργοποιήσει ένα προφίλ και να ζητήσει ταυτοποίηση του ονόματος του χρήστη. Αυτοί είναι οι όροι χρήσης του Facebook και όπως φαίνεται, δεν πρόκειται να αλλάξουν.

Μέσα στο 2014, η ομάδα Facebook Creative Labs αναμένεται να κυκλοφορήσει αρκετές εφαρμογές για κινητές συσκευές, ξεκινώντας με το Paper στις 3 Φεβρουαρίου, οι οποίες όπως φαίνεται θα διαιρέσουν τις διάφορες λειτουργίες του Facebook σε ανεξάρτητες εφαρμογές. Με πιο απλά λόγια, θα σπάσουν το γενικό πακέτο λειτουργιών και υπηρεσιών του Κοινωνικού Δικτύου σε πιο εξειδικευμένα πακέτα, για πιο συγκεκριμένη χρήση.

Σύμφωνα με το TechCrunch, οι μελλοντικές Facebook εφαρμογές δε θα απαιτούν χρήση του πραγματικού ονόματος των χρηστών. Κάποτε, ο Mark είχε δηλώσει πως το να έχει κανείς δύο ταυτότητες δείχνει έλλειψη ακεραιότητας. Με νέες δηλώσεις του στο BusinessWeek, ο Mark δήλωσε: «Δεν ξέρω αν η ισορροπία έχει ταλαντευτεί πολύ, αλλά σίγουρα πιστεύω ότι είμαστε στο σημείο όπου δεν χρειάζεται να συνεχίσουμε να κάνουμε πράγματα μονάχα με την πραγματική μας ταυτότητα. Εάν είστε πάντα κάτω από την πίεση της πραγματικής ταυτότητας, νομίζω ότι αυτό κατά κάποιο τρόπο είναι ένα βάρος.»

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως και το Instagram επιτρέπει τη χρήση ψευδωνύμων, κάτι το οποίο δεν επηρεάστηκε μετά την εξαγορά της social εφαρμογής από το Facebook.

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑