Whisper | Ανώνυμοι ψίθυροι αξίας… 3 δις μηνιαίων pageviews!

Ημ/νία: 31 Δεκεμβρίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Στο ίντερνετ επικρατούσε αρχικά η ανωνυμία, κάτι το οποίο ήρθαν να αλλάξουν τα Social Media και πλέον η επωνυμία επικρατεί σχεδόν παντού. Μέχρι και το YouTube αντικατέστησε πρόσφατα τα ανώνυμα σχόλια των βίντεο με επώνυμα σχόλια από τα Google+ προφίλ.

Όταν κάποιος χρήστης δημοσιεύει επώνυμα, είναι σίγουρο πως οι δημοσιεύσεις του θα αφορούν καταστάσεις για τις οποίες ο ίδιος μονάχα υπερηφανεύεται. Κάθε άνθρωπος, όμως, έχει και τα μυστικά του. Αυτά τα οποία μέχρι πρότινος έλεγε μονάχα στους καλύτερους του φίλους ή και στην οικογένεια του. Πλέον, τα λέει και στο Whisper.

whisper

Το Whisper εκ πρώτης όψεως μοιάζει με ένα site το οποίο περιέχει memes, εικόνες με κείμενο δηλαδή. Όχι, δεν είναι 9GAG. Είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Χρήστες οι οποίοι κατεβάζουν την iOS ή Android εφαρμογή του Whisper, μπορούν ανώνυμα, με χρήση ψευδωνύμου, να δημιουργούν τα δικά τους μηνύματα και να τα «ντύνουν» με εικόνες οι οποίες τους προτείνονται.

Λόγω της ανωνυμίας του Whisper, τα περισσότερα μηνύματα αφορούν καταστάσεις τις οποίες δε θα μοιράζονταν οι χρήστες επώνυμα, σε κάποιο άλλο Κοινωνικό Μέσο. Εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν τις εφαρμογές και οι προβολές του site έχουν σχεδόν φτάσει τις 3 δις μηνιαίως. Οι χρήστες τσεκάρουν την εφαρμογή του Whisper 8-10 φορές τη μέρα, σπαταλώντας 20 λεπτά ημερησίως και είναι κυρίως ηλικίας 17-28 χρονών, με το 70% να είναι γυναίκες.

whisper

Μιας και μιλάμε για μυστικά, η εφαρμογή διαθέτει μέσω των ρυθμίσεων επιλογή για να κλειδώνει το προσωπικό περιεχόμενο του χρήστη και να απαιτεί 4ψήφιο κωδικό κάθε φορά που ανοίγει η εφαρμογή.

Εκτός από το να δημιουργούν, οι χρήστες μπορούν επίσης να προβάλουν δημοφιλές περιεχόμενο, τα τελευταία Whispers, καθώς και Whispers τα οποία έχουν πραγματοποιηθεί από χρήστες στις τριγύρω περιοχές, αξιοποιώντας το GPS των κινητών συσκευών. Η τελευταία κατηγορία είναι πολύ σημαντική, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι οι χρήστες οι οποίοι έχουν κάνει χρήση των προσωπικών μηνυμάτων της εφαρμογής και έχουν καταλήξει να γίνουν φίλοι ή ακόμη και ζευγάρια. Ξεκινώντας πάντοτε ανώνυμα.

Φαίνεται πως η ανωνυμία στο ίντερνετ επιστρέφει το 2014.

Πηγή: Business Insider

Ετικέτες:


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑