Ιδού το Facebook Paper, ο νέος τρόπος ενημέρωσης των iOS χρηστών

Ημ/νία: 30 Ιανουαρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Οι χρήστες κινητών συσκευών μπορούν να ενημερώνονται για το Facebook και τα νέα των φίλων τους, είτε μέσω του m.facebook.com, είτε μέσω των εφαρμογών του Κοινωνικού Δικτύου για κάθε λειτουργικό. Από τις 3 Φεβρουαρίου και μόνο για τους iOS χρήστες (προς το παρόν), θα γίνει διαθέσιμη στο App Store η εφαρμογή Paper, ή αλλιώς το News Reader app του Facebook!

facebook paper news reader app

Ο Mark Zuckerberg και η παρέα του αποφάσισαν πως το 2014 θα είναι μία χρονιά με αρκετές κυκλοφορίες ανεξάρτητων εφαρμογών από το Κοινωνικό Δίκτυο. Το Paper κάνει την αρχή και όπως και οι υπόλοιπες που θα ακολουθήσουν, προέρχεται από μία ομάδα 15 μελών ονόματι Facebook Creative Labs, της οποίας στόχος είναι να υποστηρίξει τους ποικίλους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι θέλουν να συνδεθούν και να μοιραστούν.

Τι είναι λοιπόν το Paper; Πρόκειται για ένα app, στο οποίο ο χρήστης συνδέεται με το Facebook λογαριασμό του και ενημερώνεται με έναν διαφορετικό τρόπο από τον οποίο έχει συνηθίσει μέχρι στιγμής. Μέσω απλών κινήσεων και όμορφων γραφικών, οι χρήστες ενημερώνονται για τα νέα της Facebook Αρχικής τους Σελίδας, δηλαδή νέα των φίλων και των σελίδων των οποίων ακολουθούν, και για δημοφιλή δημόσια νέα από ειδησεογραφικά sites, bloggers και δημόσια πρόσωπα.

facebook paper news reader app

Τα δημόσια νέα επιλέγονται τόσο από ανθρώπους, όσο και από έναν ειδικά διαμορφωμένο αλγόριθμο και αφορούν νέα από 19 κατηγορίες, σύμφωνα με το Mashable, οι οποίες περιέχουν διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων είναι τα sports, tech, pop culture και “LOL.”.

Τι κρατάμε από το Paper; Ένα νέο και διαφορετικό τρόπο προβολής Facebook περιεχομένου στις κινητές συσκευές. Οι χρήστες μπορούν να δημιουργούν περιεχόμενο, να προβάλουν περιεχόμενο φίλων και να εξερευνούν δημοφιλές δημόσιο περιεχόμενο. Όλα αυτά μέσω μιας εφαρμογής, η οποία προς το παρόν δε διαθέτει διαφημίσεις!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Facebook ενισχύει την εφαρμογή Paper με την έκδοση 1.1

Ακολουθεί βίντεο μέσω του οποίου μπορείτε να δείτε τη χρήση του Paper και των όμορφων γραφικών και λειτουργιών του.

Πηγές: Digital Life, FB Newsroom

Ετικέτες: , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑