Facebook ασφάλεια: Πώς μπορώ να κλειδώσω φίλους και followers;

Ημ/νία: 5 Σεπτεμβρίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Αν και το να κλειδώσεις φίλους και followers στο Facebook δεν αποτελεί κάτι το πολύ σημαντικό όσον αφορά την ασφάλεια ενός λογαριασμού, δεν παύει να είναι μία καλή επιλογή για έναν καλά κλειδωμένο λογαριασμό. Μην ξεχνάς πως δεν είναι τυχαία η ελληνική παροιμία «Δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι».

Κλείδωμα φίλων στο Facebook

facebook asfaleia kleidoma filon
Με τους όρους «κλείδωμα φίλων», εννοώ την απόκρυψη της λίστας των φίλων σας από άλλους χρήστες. Εσύ επιλέγεις το κοινό το οποίο μπορεί να δει ποιους έχεις προσθέσει ως φίλους. Πριν δούμε τη διαδικασία, να γνωρίζεις πως ό,τι κι αν κάνεις, πάντοτε οι άλλοι χρήστες θα μπορούν να δουν τους κοινούς τους φίλους με εσένα. Είναι στο χέρι σου να αποφασίσεις για τους υπόλοιπους που απομένουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Facebook: Λύνουμε το μυστήριο των εξαφανισμένων κοινών φίλων!

1) Θα χρειαστεί να επισκεφθείς το Facebook προφίλ σου και ύστερα την επιλογή Φίλοι, όπως δείχνει η παραπάνω εικόνα.

2) Κάνε κλικ στο εικονίδιο με το μολύβι.

3) Κάνε κλικ στην επιλογή Επεξεργασία απορρήτου.

facebook asfaleia kleidoma filon2

4) Κάνε κλικ στην επιλογή την οποία δείχνει η εικόνα και όρισε εσύ το κοινό που θες. Για παράδειγμα, μπορείς να δεις πως εγώ έχω αποκλείσει οποιονδήποτε άλλο χρήστη από το να βλέπει τη λίστα φίλων μου, έχοντας ως επιλογή Μόνο εγώ.

Ας επιστρέψουμε στην πρώτη εικόνα για μια παρατήρηση. Οι ενδείξεις (a) και (b) δεν είναι τυχαίες. Η ένδειξη (a) αναγράφει 541 φίλοι, ενώ η ένδειξη (b) αναγράφει 25 κοινοί φίλοι. Ο πρώτος χρήστης μου επιτρέπει να δω τη λίστα φίλων του, επομένως τον κάθε χρήστη από τους 541 χρήστες, ενώ ο δεύτερος έχει αποκρύψει τη λίστα φίλων του από εμένα, επομένως μπορώ να δω μόνο τους 25 κοινούς μας φίλους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τελικά η απόκρυψη της λίστας φίλων στο Facebook δεν είναι αρκετή!

Κλείδωμα followers και following στο Facebook

Αν δεν το γνωρίζεις, στο Facebook μπορείς να ακολουθείς άλλους χρήστες, κάτι το οποίο σου επιτρέπει να δεις τις δημόσιες δημοσιεύσεις τους, χωρίς να είστε φίλοι. Για να ακολουθήσεις κάποιον, αυτό προϋποθέτει ο άλλος χρήστης να έχει ενεργοποιήσει την επιλογή Ενεργοποίηση ακολούθησης. Επομένως, ο λογαριασμός σου μπορεί εκτός από λίστα φίλων να διαθέτει άλλες δύο λίστες: λίστα με όσους ακολουθείς και λίστα με όσους σε ακολουθούν.

facebook asfaleia kleidoma followers

Τα βήματα 1,2 και 3 είναι όμοια με τη διαδικασία η οποία αναφέρθηκε προηγουμένως. Στο 4ο βήμα, μπορείτε να ορίσετε το κοινό για όσους ακολουθείτε και για όσους σας ακολουθούν.

ΜΕΡΟΣ 1ο: Facebook ασφάλεια: Πώς μπορώ να κλειδώσω τις προσωπικές μου πληροφορίες;

ΜΕΡΟΣ 2ο: Facebook ασφάλεια: Πώς μπορώ να κλειδώσω τις φωτογραφίες μου;

ΜΕΡΟΣ 3ο: Facebook ασφάλεια: Πώς μπορώ να κλειδώσω φίλους και followers;

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα για οποιαδήποτε απορία ή πρόβλημα προκύψει.

Ετικέτες: , , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑