To Facebook Live Streaming σε 9 απλά βήματα!

Ημ/νία: 12 Ιουλίου 2016 | by Angie Rowling

0

Το Facebook Live δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη (ή στην εκάστοτε σελίδα) να ξεκινήσει μια live μετάδοση από κινητό ή tablet. Αυτή η μετάδοση προβάλλεται στο News Feed σε μορφή live stream και οι followers/fans του χρήστη έχουν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν live, αλλά και να αλληλοεπιδράσουν με αυτό κάνοντας like, αφήνοντας κάποιο σχόλιο ή κάνοντας share το link στο προφίλ τους. Από την άλλη, ο χρήστης μπορεί ανά πάσα στιγμή να δει πόσοι παρακολουθούν εκείνη την ώρα το live streaming και να απαντήσει στα σχόλια τους.

Live-Video.jpg

Μπορείς να έχεις πρόσβαση στο video σου οποιαδήποτε από το Timeline ή τη σελίδα σου. Όμως καλό είναι να το αποθηκεύσεις και στο camera roll για να έχεις ένα αντίγραφο. Σε περίπτωση που αλλάξεις γνώμη, όπως με κάθε post, μπορείς να πας σε αυτό και να αλλάξεις την περιγραφή, να ρυθμίσεις τα privacy settings ή ακόμα και να το διαγράψεις.

Σε αντίθεση με το Snapchat και το Periscope, το Facebook Live αποθηκεύει αυτόματα το video ώστε να μπορεί να προβληθεί και αργότερα, ενώ ο διαχειριστής του λογαριασμού μπορεί να το διαγράψει οποιαδήποτε στιγμή.

Αν το καλοσκεφτείς, βοηθά στη δημιουργία πρωτότυπου και ενδιαφέροντος περιεχομένου η οποία βοηθά με τη σειρά της την ενίσχυση της αξιοπιστίας του δημιουργού αλλά και την αύξηση του κοινού του. Η τεράστια διαφορά του από τις άλλες μορφές περιεχομένου είναι ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ REAL-TIME!

Η διαδικασία του Live streaming σε 9 απλά βήματα:

live-android-screen-980x420

1ο βήμα: Πήγαινε στο προφίλ σου στο Facebook και άνοιξε το πεδίο του status, όπως θα έκανες εάν ήθελες να δημοσιεύσεις ένα νέο status update.

2ο βήμα: Πάτα το κόκκινο εικονίδιο του “Live video” .

Screen_Shot_2015-12-02_at_4.22.29_PM.0.0

3ο βήμα: Δώσε στο Facebook πρόσβαση στην κάμερα και στο μικρόφωνο.

4ο βήμα: Πάτα το μπλε κουμπί “Continue” για να συνεχίσεις και επίλεξε ποιοι θέλεις να δουν αυτό το video (privacy setting).

Σε αυτό το σημείο μπορείς να επιλέξεις εάν το live video σου θα εμφανιστεί δημόσια – αυτός άλλωστε είναι ο σκοπός – ή μόνο σε εσένα. Η δεύτερη εναλλακτική είναι ιδανική για να κάνεις, αν θες, μερικές πρόβες πριν το Live.

5ο βήμα: Γράψε μια πολύ ενδιαφέρουσα περιγραφή.

Το live streaming σου θα εμφανιστεί στο News Feed όπως όλα τα status updates και videos. Παρ’ ότι το Facebook δίνει ένα προβάδισμα στα live streamings η γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να επαναπαυθείς σε αυτό. Μια δυνατή περιγραφή που θα τραβάει το βλέμμα και θα περιγράφει το θέμα του video είναι ιδανική για να προσελκύσεις ακόμα περισσότερους viewers.

6o βήμα: Προσάρμοσε την κάμερά σου

Σε αυτό το σημείο μπορείς να επιλέξεις αν θα χρησιμοποιήσεις την μπροστινή ή πίσω κάμερα του κινητού σου και να δημιουργήσεις την κατάλληλη γωνία λήψης. Ακόμα, το πλαίσιο του video είναι τετράγωνο οπότε δεν κάνει κάποια διαφορά αν το πλάνο είναι landscape ή vertical.

7ο βήμα: Ήρθε η ώρα να πατήσεις  “Go Live” και να συστηθείς στο κοινό σου!

8ο βήμα: Μίλα με το κοινό σου.

Κατά τη διάρκεια του live, διατήρησε το ενδιαφέρον του κοινού ψηλά ενθαρρύνοντάς τους να αλληλοεπιδράσουν με το video. Επίσης, φρόντισε να απαντάς (εσύ ή κάποιος από την ομάδα σου) στα comments τα οποία εμφανίζονται κάτω από το video σε real time. Μπορείς να απομακρύνεις τυχόν internet trolls πατώντας πάνω στην φωτογραφία προφίλ τους δίπλα στο comment και επιλέγοντας “block”.

9ο βήμα: Πάτα το “Finish” όταν θέλεις να διακόψεις την αναμετάδοση και αποθήκευσε το video στο camera roll.

Από εδώ και πέρα είναι στο χέρι σου να προσελκύσεις το κοινό σου και να το διατηρήσεις προσφέροντάς του συνεχώς ενδιαφέρον περιεχόμενο! Άλλωστε, το live streaming αποδεδειγμένα καταλαμβάνει υψηλότερη θέση στα οργανικά αποτελέσματα του News Feed από οποιαδήποτε άλλη μορφή περιεχομένου, επομένως γιατί να μην το εκμεταλλευτείς;

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑