Facebook: Λύνουμε το μυστήριο των εξαφανισμένων κοινών φίλων!

Ημ/νία: 23 Σεπτεμβρίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

«Μα για ποιο μυστήριο μιλάει;», θα σκέφτεσαι. Αν επισκεφθείς το προφίλ οποιουδήποτε φίλου σου, τότε θα παρατηρήσεις πως είτε μπορείς να δεις τη λίστα όλων των φίλων του είτε όχι, σίγουρα μπορείς να δεις τους κοινούς φίλους τους οποίους έχετε. Μόνο που… σε αρκετές περιπτώσεις βλέπεις ένα x νούμερο κοινών φίλων και ενώ πατάς να δεις ποιοι συγκεκριμένα είναι αυτοί, τελικά βλέπεις λιγότερους!

facebook to mustiorio twn koinwn filwn

Πού χάθηκαν οι υπόλοιποι Facebook κοινοί φίλοι;

Δε γνωρίζω αν πρόκειται για κάποιο bug ή συνειδητά το Facebook έχει επιλέξει να λειτουργεί με το συγκεκριμένο τρόπο, πάντως το όλο θέμα είναι περίεργο. Ας δούμε τρεις περιπτώσεις για να καταλάβετε ακριβώς τι συμβαίνει.

α) Έχεις φίλους το Γιώργο και τον Παναγιώτη, οι οποίοι είναι και μεταξύ τους φίλοι. Έστω ότι και οι δύο μοιράζονται τη λίστα των φίλων τους μαζί σου. Αν επισκεφθείς τους κοινούς σας φίλους με το Γιώργο, τότε θα παρατηρήσεις πως ο Παναγιώτης συμπεριλαμβάνεται σε αυτούς και το αντίστροφο. Όλα καλά.

β) Έχεις φίλους το Γιώργο και τον Παναγιώτη, οι οποίοι είναι και μεταξύ τους φίλοι. Έστω ότι ο Γιώργος μοιράζεται τη λίστα των φίλων του μαζί σου, ενώ ο Παναγιώτης όχι. Αν επισκεφθείς τους κοινούς σας φίλους με το Γιώργο, τότε θα παρατηρήσεις πως ο Παναγιώτης συμπεριλαμβάνεται σε αυτούς και το αντίστροφο. Όλα καλά.

γ) Έχεις φίλους το Γιώργο και τον Παναγιώτη, οι οποίοι είναι και μεταξύ τους φίλοι. Έστω ότι και οι δύο δε μοιράζονται τη λίστα των φίλων τους μαζί σου. Αν επισκεφθείς τους κοινούς σας φίλους με το Γιώργο, τότε θα παρατηρήσεις πως ο Παναγιώτης δε συμπεριλαμβάνεται σε αυτούς και το αντίστροφο. Μα γιατί;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τελικά η απόκρυψη της λίστας φίλων στο Facebook δεν είναι αρκετή!

Τι συμβαίνει τελικά;

Αν δύο φίλοι σου, οι οποίοι είναι και μεταξύ τους φίλοι, αποκρύψουν τη λίστα φίλων τους από εσένα, τότε αν επισκεφθείς τα προφίλ τους θα δεις πως δεν αναφέρεται ο ένας στους κοινούς σας φίλους με τον άλλον.

Αυτό σημαίνει πως ενώ δυο φίλοι σου μπορεί να είναι και μεταξύ τους φίλοι, εσύ δε θα το μάθεις ποτέ από τους κοινούς σας φίλους σε περίπτωση που και οι δύο έχουν κρύψει τη λίστα φίλων τους από σένα.

Με πιο απλά λόγια, δε μπορείς πάντοτε να γνωρίζεις αν δυο φίλοι σου είναι και μεταξύ τους φίλοι.

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑