Oculus Rift: Το virtual headset που θα μας «φορέσει» το Facebook

Ημ/νία: 30 Μαρτίου 2015 | by Δήμητρα Κατερέλου

0

Το Facebook σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα ακουστικά εικονικής πραγματικότητας Oculus Rift, προκειμένου να δώσει μια άλλη διάσταση στα εργαλεία επικοινωνίας που ήδη χρησιμοποιεί. Σύμφωνα με τον CTO του Facebook, Mike Schroepfer, προηγήθηκαν πολλά δοκιμαστικά για να φτάσουν στο σημείο που βρίσκονται σήμερα: το υποσυνείδητο να ανατρέπει τη συνείδηση και να κάνει τον χρήστη του headset να αναρωτιέται αν βρίσκεται εκεί που νομίζει.

Παρά το γεγονός ότι τα virtual headsets είχαν ως αρχικό προορισμό την χρήση τους σε video games και γενικά στον τομέα της διασκέδασης, υπόλοιπα στελέχη του Facebook επιμένουν ότι έχουν εξίσου τις δυνατότητες να αλλάξουν τον τρόπο επικοινωνίας των ανθρώπων.

Σαν παράδειγμα εμπειρίας μέσα από αυτά τα εικονικά ακουστικά, ήταν η περίπτωση ενός πάρτι γενεθλίων ή η πρώτη ποδηλατική βόλτα ενός παιδιού την οποία μπορούσε να κοινοποιήσει μέσω Facebook ώστε χρήστες από διαφορετικά σημεία του κόσμου να αισθάνονται ότι μπορούν να συμμετέχουν.Το Facebook δήλωσε ότι το Oculus Rift θα είναι διαθέσιμα όχι με μεγάλη καθυστέρηση, χωρίς να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία.

Πηγή: The Guardian

Ετικέτες: , , , , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑