Κυκλοφόρησε η παιδική εφαρμογή του YouTube σε Android και iOS

Ημ/νία: 23 Φεβρουαρίου 2015 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαν διαρρεύσει φήμες σχετικά με την κυκλοφορία μιας παιδικής έκδοσης του YouTube για Android συσκευές. Τελικά, οι φήμες ήταν αληθινές και την Καθαρά Δευτέρα η ομάδα της δημοφιλούς social πλατφόρμας βίντεο κυκλοφόρησε την εφαρμογή YouTube Kids για Android και iOS συσκευές.

YouTube Kids for Android iOS

Η εφαρμογή στοχεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 13 ετών, έχοντας απλό περιβάλλον χρήστη με μεγάλα εικονίδια και εύκολη πλοήγηση, και δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά για επιλογή των επιλεγμένων βίντεο στην αρχική σελίδα ή για επιλογή μιας εκ των κατηγοριών Shows, Music, Learning και Explore. Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα για αναζήτηση βίντεο μέσω κειμένου ή φωνής.

Μιας και το YouTube Kids απευθύνεται σε παιδιά, δε θα μπορούσαν να λείπει από αυτό ο γονικός έλεγχος. Οι γονείς μπορούν μέσα από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής να θέτουν μέγιστο χρόνο παρακολούθησης βίντεο, ώστε τα παιδιά τους να μην είναι όλη μέρα μπροστά από μια οθόνη, να απενεργοποιούν τους ήχους της πλοήγησης και των βίντεο, και τέλος να απενεργοποιούν την αναζήτηση βίντεο. Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα για αποστολή feedback προς την ομάδα του YouTube.

Τέλος, με την κυκλοφορία του το YouTube Kids δεν είναι διαθέσιμο σε όλες τις χώρες, παρά μόνο σε χρήστες των ΗΠΑ, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμη πότε θα διατεθεί και σε άλλες χώρες. Αναμένουμε…

Πηγή: Official Blog

Ετικέτες: , , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑