Η δημοτικότητα του Στέφανου Τσιτσιπά στα γήπεδα εκτόξευσε το κανάλι του στο YouTube

Ημ/νία: 14 Ιανουαρίου 2020 | by Δημήτρης Θωμαδάκης

0

@stefanostsitsipas98

Ένα από τα φαινόμενα της χρονιάς που φεύγει σε ό,τι αφορά τα δρώμενα του παγκόσμιου τένις, ήταν αναμφίβολα ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Μάλιστα όπως συστήνει το στοίχημα Ρολάν Γκαρός της bwin, ο Έλληνας πρωταθλητής είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιθανούς κατακτητές του French Open 2020. Σε ηλικία 21 ετών και στη μόλις τρίτη του σεζόν σαν επαγγελματίας, ο 21χρονος απέδειξε πως είναι φτιαγμένος από το καλύτερο υλικό, φωνάζοντας σε όλο τον κόσμο πως ήρθε για να μείνει.

Ο Τσιτσιπάς κατέχει αυτή τη στιγμή την 6η θέση στο ATP ranking ενώ κατά τη διάρκεια του Αυγούστου έπιασε ένα career high και βρέθηκε στη 5η θέση. Ανάμεσα στα επιτεύγματα που πέτυχε το 2019, σίγουρα ξεχωρίζει η μαγική νίκη στο πρόσφατο Nitto ATP στο Λονδίνο, το οποίο θεωρείται το κορυφαίο τουρνουά της ATP Tour σεζόν, αφού συμμετέχουν οι 8 καλύτεροι παίκτες του ranking. Η απίστευτη πορεία του Στέφανου αυτή τη χρονιά επιβεβαιώνεται εξάλλου και από τα κέρδη 7,5 εκατομμυρίων δολαρίων που πήρε μόνο από τα βραβεία των συμμετοχών του στα τουρνουά, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται στο ποσό αυτό τα έσοδα από χορηγικά συμβόλαια κτλ.

Ο Τσιτσιπάς είναι επίσης πολύ ενεργός στα social media συμπεριλαμβανομένου του YouTube. Το κανάλι του ενημερώνεται συχνά όχι μόνο με πλάνα από τους αγώνες του, αλλά και με πολλά βίντεο από τα επαγγελματικά του ταξίδια, travel vlogging βίντεο από τις προσωπικές του διακοπές και από τις συναντήσεις του με ενδιαφέροντες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Μπορούμε μετά βεβαιότητας να συμπεράνουμε ότι η δημοφιλία του στα γήπεδα, βοήθησε εξαιρετικά την αντίστοιχη παρουσία του στο YouTube τους τελευταίους μήνες. Σε μικρή χρονική περίοδο έχει φτάσει στους 170 χιλιάδες συνδρομητές και φυσικά υπάρχει ένα πολύ χαρακτηριστικό περιστατικό για το πως συμβάλλει η απόδοση του σ’ αυτή την αύξηση: Μετά τη νίκη του κόντρα στον Roberto Bautista Agut σε 4 σετ και την πρόκριση στους ημιτελικούς του Αυστραλιανού Open του 2019 (όπου και ηττήθηκε από το Ράφαελ Ναδάλ), έδωσε την καθιερωμένη post-match συνέντευξη. Εκεί ανέφερε τη διεύθυνση της σελίδας του καναλιού του και σε λιγότερο από 10 λεπτά κέρδισε πάνω από 6,000 συνδρομητές

Το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του Τσιτσιπά σε συνδυασμό με τη ψυχική δύναμη που επιδεικνύει στους αγώνες του, λειτουργούν ξεκάθαρα προς όφελος του, όπως πρόσφατα είδαμε στους νικηφόρους του αγώνες στο Nitto ATP κόντρα στον Ελβετό θρύλο Ρότζερ Φέντερερ και στον επίσης δημοφιλή κι αγαπητό στο κοινό παίκτη, Ντόμινικ Τιμ. Η υποστήριξη που έλαβε από το κοινό του Λονδίνου σε αυτούς τους αγώνες ήταν συγκλονιστική, ειδικά στις τελευταίες στιγμές του καθοριστικού tiebreak του τελικού -κι αυτό όχι μόνο από τους έλληνες φανς. Σαν γεγονός αυτό θύμισε την αγάπη που παραδοσιακά εισπράττει στα courts όλου του κόσμου ο Φέντερερ.

Πίσω στη πατρίδα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς σχολίασε πρόσφατα τη δημοτικότητα του στην Ελλάδα. Σύμφωνα με έναν από τους στενούς του φίλους, μόνο η Coca – Cola αυτή τη στιγμή είναι πιο δημοφιλής στη χώρα από εκείνον. Μια δήλωση που φυσικά είναι υπερβολική ακόμη και για τον χώρο των σπορ, (ας μη ξεχνάμε για παράδειγμα τον MVP του NBA, Γιάννη Αντετοκούνμπο) αν κι όχι εντελώς αβάσιμη.

“Ελπίζω να μην είναι έτσι. Ασφαλώς και μου αρέσει η αυξανόμενη προσοχή γύρω από το όνομα μου, αλλά κατά τη γνώμη μου, είναι πάρα πολύ νωρίς για μένα. Ακόμη έχω πολύ δρόμο μπροστά μου και πολλούς στόχους να κατακτήσω. Παρόλα αυτά, είμαι πολύ ευτυχής που ο κόσμος με σέβεται και συζητάει για μένα”, δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής.

Ετικέτες:


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑