YouTube Kids, το νέο Android app για βίντεο κατάλληλα για παιδιά!

Ημ/νία: 20 Φεβρουαρίου 2015 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Το όριο ελάχιστης ηλικίας για έναν χρήστη του YouTube είναι 13 ετών, μιας και η δημοφιλής social πλατφόρμα βίντεο κάνει χρήση Google λογαριασμών και στους όρους χρήσης αναφέρεται το συγκεκριμένο όριο ηλικίας. Παρόλα αυτά, το περιεχόμενο του YouTube είναι προσβάσιμο από όλους τους χρήστες του ίντερνετ, κάτι το οποίο σημαίνει πως το επισκέπτονται και παιδιά ηλικίας κάτω των 13 ετών.

YouTube for Kids Android app

Οι γονείς που ανησυχούν σχετικά με το περιεχόμενο των βίντεο το οποίο καταναλώνουν τα παιδιά τους, θα έχουν την ευκαιρία από την Καθαρά Δευτέρα (23/02/15) να εγκαθιστούν την Android εφαρμογή YouTube Kids, ξεκινώντας από τις ΗΠΑ.

YouTube for Kids Android

Όπως μπορείτε να δείτε και στην παραπάνω εικόνα, η εφαρμογή είναι απλή στη χρήση και διαθέτει μεγάλα εικονίδια για τα παιδικά δάχτυλα. Το οριζόντιο πάνω μενού θα φέρει τις επιλογές Shows, Music, Learning και Explore, οι οποίες αντίστοιχα θα οδηγούν σε βίντεο τηλεοπτικών σόου, μουσικής, εκμάθησης, καθώς και τον πιο δημοφιλών βίντεο.

Τέλος, μέσω του YouTube Kids οι γονείς θα μπορούν να χρησιμοποιούν διάφορα εργαλεία για την προστασία των παιδιών τους, όπως για παράδειγμα τον ορισμό μέγιστης διάρκειας προβολής βίντεο. Μετά το τέλος του χρόνου, ένας κωδικός θα απαιτείται για εκ νέου χρήση της εφαρμογής.

Update: Κυκλοφόρησε η παιδική εφαρμογή του YouTube σε Android και iOS

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Vine Kids περιέχει ασφαλές βίντεο περιεχόμενο για παιδιά!

Πηγή: TechCrunch

Ετικέτες: , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑