Η προβολή YouTube βίντεο στα 60 fps είναι εξαιρετική!

Ημ/νία: 31 Οκτωβρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Η ομάδα του YouTube ανακοίνωσε μέσα στο καλοκαίρι πληθώρα νέων λειτουργιών για τους επόμενους μήνες, με μία μία τις νέες λειτουργίες να κάνουν την εμφάνιση τους. Αυτή τη φορά, παρατηρήθηκε χωρίς επίσημη ανακοίνωση η υποστήριξη βίντεο στα 60 fps (frames per second), κάτι το οποίο προσδίδει στα βίντεο μία πιο ομαλή ροή σε σχέση με τα 30 fps.

youtube

Σύμφωνα με επικοινωνία του TechCrunch με το YouTube, φαίνεται πως η υποστήριξη βίντεο στα 60 fps γίνεται διαθέσιμη σε ολοένα και περισσότερους χρήστες με τον καιρό, όχι όμως και για όλα τα βίντεο, αλλά μονάχα σε όσα παρουσιάζουν έντονη κίνηση, σύμφωνα με το Forbes. Τα video games είναι μια καλή κατηγορία για τα 60 fps, κάτι το οποίο ίσως και να σχετίζεται με τη νέα YouTube εφαρμογή για PS4, η οποία επιτρέπει upload από το gameplay.

Η προβολή των βίντεο στα 60 fps μπορεί να πραγματοποιηθεί μονάχα σε HD (720p) και Full HD (1080p) αναλύσεις, διαθέτοντας ξεχωριστές επισημάνσεις. Βίντεο τα οποία αναγράφουν «720p» και «1080p» προβάλλονται στα 30 fps, ενώ βίντεο τα οποία αναγράφουν «720p60» και «1080p60» προβάλλονται στα 60 fps. Έχει παρατηρηθεί πως οι ενδείξεις για τα 60 fps παρουσιάζονται μονάχα σε χρήστες Chrome και Safari αυτή τη στιγμή.

Σύντομα αναμένουμε επίσημη ανακοίνωση από το YouTube, ενώ μέχρι τότε μπορείτε να δείτε και να συγκρίνετε παρακάτω δύο βίντεο από το ίδιο video game, με το πρώτο να διαθέτει κίνηση στα 60 fps, ενώ το δεύτερο κίνηση στα 30 fps.

Ετικέτες: , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑