Πληθώρα νέων λειτουργιών ανακοίνωσε το YouTube στο VidCon!

Ημ/νία: 27 Ιουνίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Το 5ο Συνέδριο VidCon περίμενε το YouTube για να ανακοινώσει λεπτομερέστερα μελλοντικές λειτουργίες και να κυκλοφορήσει νέες λειτουργίες, μερικές από τις οποίες μας είχε παρουσιάσει σε βίντεο περίπου ένα μήνα πριν. Πάμε να τις δούμε μία μία.

YouTube Creator Studio app

youtube creator studio app for android

Η νέα εφαρμογή YouTube Creator Studio είναι διαθέσιμη προς το παρόν σε Android και σύντομα και σε iOS. Η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται το YouTube κανάλι τους και τα βίντεο τους εν κινήσει.

Οι πρώτες λειτουργίες της εφαρμογής επιτρέπουν απαντήσεις σε μηνύματα και σχόλια χρηστών, push ειδοποιήσεις, επεξεργασία των πληροφοριών των βίντεο, καθώς επίσης και προβολή analytics.

Ηχητικά Εφέ στη Βιβλιοθήκη Ήχου

youtube sound effects

Όπως γνωρίζετε, από το 2013 το YouTube διαθέτει τη δική του Βιβλιοθήκη Ήχου με εκατοντάδες μουσικά κομμάτια για δωρεάν χρήση σε βίντεο από όλους τους χρήστες. Η μουσική συλλογή μόλις αυξήθηκε με περισσότερα μουσικά κομμάτια, καθώς επίσης και με χιλιάδες ηχητικά εφέ, όπως για παράδειγμα πυροβολισμούς, ήχους κλήσης κλπ. Όλα τα προηγούμενα, δωρεάν και ελεύθερα προς χρήση!

Βίντεο με 60 frames per second

Όσο η τεχνολογία σε εικόνα και βίντεο προχωρά, το ίδιο πρέπει να κάνουν και τα Social Media. Το YouTube ανακοίνωσε πως μέσα στους επόμενους μήνες θα επιτρέπει την αναπαραγωγή βίντεο σε  48 και 60 fps (frames per second). Για να δείτε ένα παράδειγμα βίντεο με 60 fps, κάντε αναπαραγωγή του παραπάνω βίντεο και δείτε το σε HD/Full HD.

Χρηματοδότηση των fans στα κανάλια

Το YouTube αναγνωρίζει τη χρηματοδότηση αρκετών βίντεο από πλατφόρμες όπως οι KickStarter και IndieGogo, γι’αυτό και σύντομα θα ξεκινήσει τις δοκιμές για απευθείας χρηματοδότηση των καναλιών του από fans τους σε Android και web. Η χρηματοδότηση θα μπορεί να γίνεται οποιαδήποτε στιγμή και για οποιονδήποτε λόγο. Υπάρχει φόρμα ενδιαφέροντος για όσα κανάλια θέλουν να συμμετάσχουν στις δοκιμές.

Creator Credits

Είναι πολλοί οι δημιουργοί βίντεο οι οποίοι επιλέγουν να συνεργαστούν με άλλους δημιουργούς και να δημιουργήσουν βίντεο τα οποία ανεβάζουν στο κανάλι τους. Αυτά τα βίντεο συνήθως περιέχουν σε κείμενο στην περιγραφή εκείνον ή εκείνους που συνεργάστηκαν, κάτι το οποίο στο μέλλον αναμένεται να αλλάξει. Το απλό κείμενο θα μετατραπεί σε ενεργό σύνδεσμο, ή αλλιώς σε tag, το οποίο θα επιτρέπει την ομαδοποίηση συνεργασιών για πιο εύκολη αναζήτηση τους.

Συνεισφορά υποτίτλων σε YouTube βίντεο

youtube Subtitles contribution

Μία ακόμη νέα λειτουργία η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε δοκιμή σε ορισμένα κανάλια, είναι η συνεισφορά υποτίτλων σε βίντεο από τους fans. Χρήστες οι οποίοι γνωρίζουν πάνω από μία γλώσσα, θα μπορούν να βασίζονται σε ήδη υπάρχοντες υπότιτλους και captions, και να τα μεταφράζουν σε άλλες γλώσσες.

Αν επισκεφθείτε ένα από τα βίντεο του καναλιού Got Talent Global, μπορείτε να δοκιμάσετε να μεταφράσετε υπότιτλους σε άλλες γλώσσες, για παράδειγμα στα ελληνικά. Η σελίδα με τις υποβληθέντες ή σε εξέλιξη μεταφράσεις βρίσκεται στην Κοινότητα και ονομάζεται Συνεισφορά υπότιτλων.

Info Cards

Όταν συναντούμε ένα YouTube βίντεο σε κάποιο site πέραν του YouTube, καλή ώρα σαν αυτό παραπάνω, τότε στο πάνω δεξί του μέρος φέρει ένα εικονίδιο με πληροφορίες του καναλιού στο οποίο ανήκει. Οι λεγόμενες Info Cards αναμένεται σύντομα να ανανεωθούν με πιο καθαρή εμφάνιση και ακόμα πιο διαδραστικές λειτουργίες.

SiriusXM & YouTube

Συνεργασία των SiriusXM και YouTube έχει ως αποτέλεσμα το εβδομαδιαίο σόου «The YouTube 15», με οικοδέσποινα την Jenna Marbles. Το σόου αυτό θα αναδεικνύει τα μεγαλύτερα ονόματα, καθώς επίσης και τους ανερχόμενους καλλιτέχνες του YouTube.

Περισσότεροι τρόποι δημιουργίας playlist

Σύντομα το YouTube αναμένεται να δώσει στους χρήστες του περισσότερους τρόπους δημιουργίας μιας playlist, με αποτέλεσμα οι χρήστες να τις αναζητούν ευκολότερα και τα αποτελέσματα είναι καλύτερα για όλους. Δεν ξεχνάμε, επίσης, τα analytics των playlists.

Πηγή: YouTube Creator Blog

Ετικέτες: , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑