Στροφή για τους marketers από τα YouTube βίντεο στα Facebook βίντεο

Ημ/νία: 17 Οκτωβρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Η συνήθης τακτική θέλει τους marketers να δημιουργούν ένα νέο βίντεο, να το κάνουν upload στο YouTube κανάλι της επιχείρησης και στη συνέχεια να το διαμοιράζουν στα Social Media, επομένως και στη Facebook σελίδα της επιχείρησης.

Νέα έρευνα της Socialbakers δείχνει πως οι marketers αλλάζουν τακτική χάρη στις τελευταίες αλλαγές του Facebook προς το βίντεο. Πρώτα η αυτόματη αναπαραγωγή, στη συνέχεια περισσότερα Facebook βίντεο στην Αρχική Σελίδα.

Facebook vs YouTube share of video posts

Αναλύοντας πάνω από 180.000 δημοσιεύσεις με βίντεο σε πάνω από 20.000 FB σελίδες, τα αποτελέσματα δείχνουν άνοδο των Facebook βίντεο και κάθοδο των YouTube βίντεο. Μάλιστα, μέχρι το τέλος του 2014 ίσως η δημοσίευση FB βίντεο να ξεπεράσει τη δημοσίευση YouTube βίντεο μέσα στο Facebook.

Facebook vs YouTube share of interactions

Τέλος, η έρευνα έδειξε και κάτι ακόμη. Μπορεί μέχρι τώρα, τον Σεπτέμβριο, τα YouTube βίντεο να υπερβαίνουν τα FB βίντεο, όμως όσον αφορά τις αλληλεπιδράσεις των χρηστών προς τις δημοσιεύσεις βίντεο, το Facebook είναι ξεκάθαρος νικητής με μεγάλη άνοδο μέσα στο 2014.

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑