Το Facebook ταξινομεί τα βίντεο του στην αρχική σελίδα των χρηστών

Ημ/νία: 24 Ιουνίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Έχουμε πει πολλές φορές πως το Facebook ταξινομεί το περιεχόμενο της αρχικής σελίδας των χρηστών και επιλέγει βάσει διαφόρων παραγόντων ποιες δημοσιεύσεις φίλων και σελίδων θα καταφέρουν να κάνουν την εμφάνιση τους. Οι διάφοροι παράγοντες ανακοινώνονται στη σειρά News Feed FYI και αυτή τη φορά σειρά έχουν οι δημοσιεύσεις με βίντεο.

facebook

Όταν δημιουργείται μία δημοσίευση με βίντεο το οποίο έχει ανέβει απευθείας στο Facebook, τότε εκτός από τα likes, τα σχόλια και τις κοινοποιήσεις της δημοσίευσης, ρόλο θα παίζουν πλέον και αν ο χρήστης πατάει να δει ένα βίντεο και για πόση ώρα θα το βλέπει.

Όσοι χρήστες πατούν και βλέπουν αρκετά βίντεο, τότε το Facebook θα τους προσφέρει ακόμη περισσότερα στην αρχική σελίδα τους, ενώ αντίστροφα όσοι δε βλέπουν βίντεο, θα τους προσφέρονται λιγότερα βίντεο στην αρχική σελίδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σύντομα τα analytics για οργανικά και επί πληρωμή Facebook βίντεο

Για βίντεο τα οποία εμφανίζονται με συνδέσμους από τρίτα sites, όπως για παράδειγμα μέσω YouTube, δεν ισχύουν τα παραπάνω, όμως υπάρχουν παρόμοιοι παράγοντες ταξινόμησης τους.

Πηγή: FB Newsroom

Ετικέτες: , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑