Facebook: Δοκιμάζει αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο στο News Feed

Ημ/νία: 13 Σεπτεμβρίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Μέσα στο καλοκαίρι διαβάσαμε κάποιες φήμες να κάνουν λόγο για βίντεο διαφημίσεις στο News Feed (Αρχική Σελίδα) του Facebook, με το Mark Zuckerberg να φοβάται τις αντιδράσεις των χρηστών μετά από μία τέτοιου είδους κίνηση. Έως τώρα, δεν είδαμε βίντεο διαφημίσεις, όμως βλέπουμε κάτι το οποίο είναι το ξεκίνημα για το λανσάρισμα τους. Ιδού η αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο στο News Feed των mobile συσκευών.


Η νέα αυτή λειτουργία ξεκινά να δοκιμάζεται σε μικρή ομάδα χρηστών. Καθώς ο χρήστης διαβάζει τις δημοσιεύσεις της Αρχικής του Σελίδας από mobile συσκευή, ένα βίντεο το οποίο προέρχεται από προσωπικό προφίλ, πιστοποιημένη (verified) σελίδα ή σελίδα μουσικού, θα ξεκινά αυτόματα να αναπαράγεται τη στιγμή που ο χρήστης το αντικρίσει, χωρίς ήχο. Κάτι σαν το Vine αν το γνωρίζεις. Ύστερα, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να πατήσει το βίντεο για να ανοίξει σε πλήρη οθόνη και να ενεργοποιήσει τον ήχο.

Προς το παρόν λίγοι χρήστες θα μπορούν να βλέπουν βίντεο με το συγκεκριμένο τρόπο και οι διαφημιστές δε θα μπορούν να τον αξιοποιήσουν για διαφήμιση. Μελλοντικά όμως, κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό.

Πηγή: Facebook Newsroom

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑