Το Facebook ανακοίνωσε δύο νέες αλλαγές στην κατάταξη των posts

Ημ/νία: 19 Σεπτεμβρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Προσπαθώντας να δείξει το κατάλληλο περιεχόμενο την κατάλληλη χρονική στιγμή στους κατάλληλους χρήστες, η ομάδα του Facebook ανακοίνωσε δύο νέες αλλαγές στην κατάταξη των δημοσιεύσεων στην αρχική σελίδα. Οι αλλαγές αυτές εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο αλλαγών της σειράς News Feed FYI.

Facebook trending

Η πρώτη αλλαγή έχει να κάνει με δημοσιεύσεις σελίδων και χρηστών οι οποίες αφορούν θέματα της επικαιρότητας, ή αλλιώς θέματα τα οποία υπάρχουν στη λίστα Trending. Οι δημοσιεύσεις αυτές θα κατατάσσονται σε υψηλότερη θέση σε σύγκριση με τις υπόλοιπες δημοσιεύσεις, για το διάστημα στο οποίο είναι trending.

Αυτό σημαίνει πως μία δημοσίευση για έναν αγώνα ποδοσφαίρου ή για μία τηλεοπτική σειρά κλπ, γεγονότα δηλαδή τα οποία διεξάγονται μία συγκεκριμένη χρονική στιγμή, θα κατατάσσεται σε υψηλότερη θέση για το χρονικό διάστημα το οποίο συζητιέται το κάθε γεγονός. Τι νόημα θα είχε άλλωστε να προβληθεί ώρες μετά;

Η δεύτερη αλλαγή έχει να κάνει με το πότε οι δημοσιεύσεις σελίδων και χρηστών δέχονται likes ή σχόλια. Έως τώρα, το Facebook έδινε βάρος στο συνολικό αριθμό των likes και σχολίων μιας δημοσίευσης για την κατάταξη της, όχι όμως και στο χρονικό σημείο στο οποίο προέρχονται τα likes και σχόλια.

Αυτό σημαίνει πως μία δημοσίευση η οποία πήρε γρήγορα likes και σχόλια μετά τη δημοσίευση της, όμως σταμάτησε να παίρνει μετά από κάποιες ώρες, μάλλον σταμάτησε να απασχολεί τους χρήστες και δεν τους ενδιαφέρει πλέον. Τότε, η δημοσίευση θα κατατάσσεται χαμηλότερα τη στιγμή που το Facebook συλλέγει τις δημοσιεύσεις για να κάνει το λεγόμενο «story bumping».

Πηγή: FB Newsroom

Ετικέτες: , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑