Facebook Trending | Προσωπική λίστα με δημοφιλή θέματα για κάθε χρήστη

Ημ/νία: 17 Ιανουαρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Αν και το Facebook είναι το δημοφιλέστερο και πληρέστερο Κοινωνικό Δίκτυο αυτή τη στιγμή στο ίντερνετ, φαίνεται πως ο Mark Zuckerberg και η ομάδα του παρακολουθούν τις λειτουργίες των υπολοίπων Κοινωνικών Δικτύων και υιοθετούν διάφορες ιδέες από αυτές. Τρανταχτό παράδειγμα η ανακοίνωση των Trending θεμάτων, αφού Trending θέματα μπορεί να συναντήσει κανείς και στα Twitter και Google+.

Facebook trending topics

Η νέα λειτουργία Trending έχει ξεκινήσει να διατίθεται σε όλους τους χρήστες σε Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδά, Ινδία και Αυστραλία. Πρόκειται ουσιαστικά για μία προσωπική λίστα θεμάτων, η οποία περιέχει δημοφιλή και σχετικά με τα ενδιαφέροντα του χρήστη, θέματα στο Facebook. Σε αντίθεση με την αντίστοιχη λειτουργία των Twitter και Google+, η λειτουργία Trending στο Facebook εξηγεί το λόγο για τον οποίο θεωρείται ένα θέμα δημοφιλές και βρίσκεται στη λίστα.

Facebook trending topics

Η λίστα βρίσκεται στο πάνω δεξί μέρος της αρχικής σελίδας των χρηστών και πατώντας σε κάποιο από τα διαθέσιμα δημοφιλή θέματα, οι χρήστες μεταφέρονται σε σελίδα με τις σχετικές δημοσιεύσεις γύρω από το θέμα, βλέποντας πρώτα δημοσιεύσεις φίλων και σελίδων στις οποίες έχουν κάνει like και ύστερα δημόσια θέματα από χρήστες και άλλες σελίδες.

Αρχικά, η νέα λειτουργία Trending είναι διαθέσιμη μονάχα μέσω της web έκδοσης του Facebook, αν και οι δοκιμές για την εμφάνιση της στις κινητές συσκευές έχουν ήδη ξεκινήσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤα Facebook Trending θέματα βελτιώνονται και κάνουν εμφάνιση στο Android

Πηγή: Facebook Newsroom

Ετικέτες: ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑