Το LinkedIn διαθέτει αθόρυβα την επιλογή «Follow» σε όλους

Ημ/νία: 4 Αυγούστου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Ήταν Φεβρουάριος του 2014, όταν το LinkedIn αποφάσισε να διαθέσει σταδιακά στους χρήστες του τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα δημοσιεύσεων του, αποκτώντας παράλληλα την επιλογή «Follow» στα προφίλ τους, ώστε να μπορούν άλλοι χρήστες να διαβάζουν τις δημοσιεύσεις τους χωρίς σύνδεση.

follow

Τότε, περίπου 25.000 χρήστες, ή αλλιώς το 0,01% των συνολικών χρηστών, απέκτησαν επί τόπου τη δυνατότητα να δημοσιεύουν άρθρα και να τους ακολουθούν άλλοι χρήστες. Σήμερα, οι προηγούμενοι χρήστες έχουν αυξηθεί και είναι πάνω από 15 εκατομμύρια, ή αλλιώς περίπου το 5% των συνολικά 300 εκατ. LinkedIn χρηστών.

Σύμφωνα με το ReadWrite, το επαγγελματικό Κοινωνικό Δίκτυο ξεκίνησε αθόρυβα να διαθέτει την επιλογή «Follow» και σε χρήστες οι οποίοι δεν έχουν ακόμη αποκτήσει τη δυνατότητα χρήσης της πλατφόρμας δημοσιεύσεων, με την επιλογή να είναι καλά κρυμμένη.

LinkedIn follow button

Επισκεφθείτε ένα LinkedIn προφίλ με το οποίο δεν είστε συνδεδεμένοι και κάντε κλικ στο εικονίδιο με το βελάκι κάτω από τις πληροφορίες του προφίλ και στη συνέχεια κλικ στην επιλογή «View recent activity».

LinkedIn follow button

Στη νέα σελίδα θα δείτε στο δεξί μέρος την επιλογή «Follow», καθώς επίσης και τον συνολικό αριθμό των Followers. Επειδή ο αριθμός των followers περιέχει τους χρήστες με τους οποίους ο χρήστης έχει συνδεθεί και λόγω του ότι ακόμη η επιλογή δεν είναι διαδεδομένη, αυτή τη στιγμή μπορεί κανείς να δει στο περίπου με πόσους χρήστες έχει συνδεθεί κανείς στο LinkedIn, καθώς για χρήστες με πάνω από 500 συνδέσεις εμφανίζεται η επιλογή 500+. Στο παράδειγμα μας, βλέπουμε 950 followers.

Ακολουθώντας έναν LinkedIn χρήστη, δημόσιες πληροφορίες όπως οι ενέργειες του σε groups ή σχόλια τα οποία αφήνει, θα είναι διαθέσιμα στην αρχική μας σελίδα. Πληροφορίες όπως αλλαγή εργασίας, ή επέτειος εργασίας κλπ, δε θα είναι ορατές στους followers, εκτός κι αν ο χρήστης επιλέξει να τις κάνει δημόσιες μέσω των ρυθμίσεων του προφίλ του.

Ετικέτες: , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑