Twitter στατιστικά από τη φάση των ομίλων του Μουντιάλ 2014

Ημ/νία: 27 Ιουνίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Η πρώτη φάση του Μουντιάλ 2014 ολοκληρώθηκε, με τους δύο πρώτους κάθε ομίλου να περνούν στη φάση των 16 καλύτερων ομάδων και των knockout αγώνων. Το Twitter σύλλεξε όλα τα στατιστικά γύρω από το επίσημο hashtag #WorldCup για τη φάση των ομίλων και ακολουθούν τα συμπεράσματα που προέκυψαν.

1. Πάνω από 300 εκατ. tweets για το #WorldCup

twitter world cup tweets

Από τις 12 έως και τις 16 Ιουνίου, δημιουργήθηκαν συνολικά πάνω από 300 εκατ. tweets με hashtag το #WorldCup. Υπενθυμίζω πως οι Έλληνες χρήστες χρησιμοποιούν το #wc14gr. Σε περίπου ίδιο διάστημα ημερών, πριν από δύο χρόνια, είχαν δημιουργηθεί τα μισά tweets (150 εκατ.) για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

2. Τα περισσότερα tweets έγιναν κατά τη διάρκεια του Βραζιλία – Κροατία

Από όλους τους αγώνες του Μουντιάλ 2014, ο πρώτος αγώνας μεταξύ των Βραζιλία και Κροατία κατάφερε να συγκεντρώσει τα περισσότερα tweets, τα οποία αντιστοιχούν σε 12,2 εκατομμύρια. Ακολουθούν οι επόμενοι αγώνες με τα περισσότερα tweets.

ΒραζιλίαΜεξικό8,95 εκατ. tweets
ΓερμανίαΠορτογαλία8.9 εκατ. tweets
ΙσπανίαΟλλανδία8.3 εκατ. tweets
ΙσπανίαΧιλή8.2 εκατ. tweets

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι νικητές των Facebook συζητήσεων στους ομίλους του Μουντιάλ 2014

3. Η στιγμή με τα περισσότερα tweets ήταν το αυτογκόλ του Marcelo

Το Twitter μέτρησε τις στιγμές με τα περισσότερα tweets, λαμβάνοντας υπόψιν τα tweets ανά λεπτό, με το αυτογκόλ του Marcelo να μετρά 378.085. Ακολουθούν οι υπόλοιπες στιγμές με τα περισσότερα tweets.

– Το γκολ του Clint Dempsey απέναντι στην Πορτογαλία για το 2-1, 304.603 tweets ανά λεπτό
– Το πρώτο γκολ του Neymar απέναντι στην Κροατία, 280.265 tweets ανά λεπτό
– Η κόκκινη κάρτα του Pepe στο ματς Πορτογαλία – Γερμανία, 261.026 tweets ανά λεπτό
– Το γκολ του Oscar απέναντι στην Κροατία, 256.953 tweets ανά λεπτό

4. Ο Messi είναι ο παίκτης με τις περισσότερες αναφορές

twitter most mentioned world cup players

Πρώτος στις αναφορές, χωρίς να γνωρίζουμε ακριβή αριθμό, είναι ο Lionel Messi της Αργεντινής, ενώ δεύτερος έρχεται ο Neymar της Βραζιλίας. Οι δύο προηγούμενοι παίκτες έχουν πετύχει από 4 γκολ ο καθένας. Τρίτος έρχεται ο Luis Suárez της Ουρουγουάης με τη δαγκωνιά στον Giorgio Chiellini, τέταρτος ο Cristiano Ronaldo της Πορτογαλίας, πέμπτος ο Wayne Rooney της Αγγλίας και έκτος ο Oscar της Βραζιλίας.

5. Ο Balotelli κατέχει το ρεκόρ του tweet με τα περισσότερα retweets

twitter balotelli most retweets

Το παρακάτω tweet του Mario Balotelli έκαναν retweet πάνω από 177.000 χρήστες, φέρνοντας το πρώτο στη θέση των tweets με τα περισσότερα retweets για το Μουντιάλ 2014. Το tweet συνολικά είδαν πάνω από 17.000.000 χρήστες.

6. Το #USA τερματίζει πρώτο στα hashflags

twitter hashflags

Στη μάχη των hashflags τερματίζει πρώτο αυτή τη στιγμή το #USA, με δεύτερο να έρχεται το #BRA. Μην ξεχνάτε για την Εθνική μας ομάδα να χρησιμοποιείτε στα tweets σας το #GRE.

twitter hashflags

Πηγή: Twitter Blog

Ετικέτες: , , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑