Fleets και το Twitter αποκτάει σύντομα τα δικά του stories!

Ημ/νία: 12 Μαρτίου 2020 | by Γεωργία Γιαννοπούλου

0

Twitter’s Fleets : μια νέα εκδοχή των Stories.

Από τη μια, η αυξανόμενη δημοτικότητα των Facebook και Instagram Stories (σε σημείο να είναι ένα βήμα πριν να υπερπηδήσουν την αλληλεπίδραση που εμφανίζουν οι χρήστες  στο News Feed και από την άλλη τα τύπου stories να μη λείπουν σε Messenger), Pinterest και LinkedIn,  οδήγησε το Twitter να «πηδήξει στη βάρκα» των engaging stories, Αυτή την εβδομάδα το Twitter ανακοίνωσε τη δική του εκδοχή για τις «ιστορίες» τις οποίες ονομάζει Fleets.

Κατά δημοσιογραφικές πηγές είναι προσωρινό όνομα που προέρχεται από το παιχνίδισμα των λέξεων “fleeting” and “tweets”. Τα Fleets σας επιτρέπουν να δημοσιεύετε φωτογραφίες, video και κείμενα που εξαφανίζονται μετά από 24 ώρες.

Πως λειτουργούν τα fleets στο Twitter;

Οι χρήστες που θα έχουν ενεργοποιημένα τα Fleets, θα δουν ένα νέο εικονίδιο προφίλ στα αριστερά της αρχικής σελίδας του mobile interface. Εάν οι συνδέσεις σας έχουν δημοσιεύσει Fleets, θα εμφανιστούν στους δικούς τους κύκλους, κάτι το οποίο βέβαια θυμίζει το design των stories στα υπόλοιπα social platforms .

Η διαφορά των Twitter Fleets είναι να παρέχει στους χρήστες ένα τρόπο να μοιράζονται κάτι που δε θα είναι δημόσιο. Τα Fleets έχουν ως στόχο να αντιμετωπίσουν έναν από τους βασικούς λόγους για τους οποίους οι χρήστες δεν τιτιβίζουν: αισθάνονται άβολα με το δημόσιο χαρακτήρα του Twitter. Γι’ αυτό το λόγο τα Fleets δεν μπορούν να γίνουν retweets, liked ή replied αλλά το reaction μπορεί να γίνει μόνο μέσω DM (direct message)

Μια άλλη σημαντική παραλλαγή είναι ο τρόπος προβολής των Fleets. Για να δει ένας χρήστης τα πολλαπλά fleets που έχετε δημοσιεύσει πρέπει να κάνει swipe down μεταξύ των Fleets αντί για tap & scroll που συνηθίσαμε να κάνουμε στα λοιπά socials. Συμπληρωματικά να επισημάνουμε ότι για να προβάλουμε τα fleets του επόμενου προσώπου πρέπει να κάνουμε swipe left.

Πως δημιουργούμε ένα Fleet!

Για να δημιουργήσετε ένα Fleet, πατήστε στο κύκλο του προφίλ σας με το «+». Στη συνέχεια θα μεταφερθείτε στη δεύτερη οθόνη που θα σας επιτρέψει να εισάγεται πολλαπλές φωτογραφίες, GIFS, βίντεο και κείμενο. Αυτή τη στιγμή το Twitter δεν προσφέρει κανένα super – doοper feature για τα Fleets όπως άλλα social media platforms. Όμως η συνεργασία τους με την ομάδα Stories Focused και Chroma Labs είναι πολλά υποσχόμενη.

Αφού δημιουργήσετε τα fleets σας, τα δημοσιεύετε. Επιπλέον, σας δίνεται η δυνατότητα να προσθέσετε νέα Fleets σε συνέχεια των παλαιότερων. Τα Fleets θα είναι διαθέσιμα για προβολή μόνο στο προφίλ σας, οπότε το ποιος θα τα βλέπει εξαρτάται από τις ρυθμίσεις που θα έχετε εφαρμόσει στο account σας.

Πότε θα δούμε τα Twitter Fleets στην Ελλάδα;

Επί του παρόντος τα Fleets είναι διαθέσιμα μόνο στη Βραζιλία. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τη δοκιμή της Βραζιλίας για να καταλάβει καλύτερα εάν βοηθούν τους χρήστες να γίνουν πιο άνετοι να μοιράζονται το Twitter.

Μετά την πρώτη δοκιμή και τα πρώτα Beta tests το Twitter σταδιακά θα μοιράσει το νέο feature και σε άλλες χώρες. Συνήθως η Ελλάδα δεν είναι από τις χώρες που κάνει adapt τα νέα features των social media platforms.

Σταυρώνουμε λοιπόν τα δάκτυλα και αναμένουμε με ανυπομονησία πότε θα μας αποκαλυφθούν τα Twitter’s Fleets,  η νέα εκδοχή των Stories.

 


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑