Το Twitter υποδέχεται το Μουντιάλ 2014 με hashflags και ειδικά timelines

Ημ/νία: 11 Ιουνίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Τα Social Media γνωρίζουν πως θα φιλοξενήσουν πληθώρα συζητήσεων και νέων σχετικά με το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014, ή αλλιώς Μουντιάλ 2014, γι’αυτό και από την πλευρά τους κάνουν οτιδήποτε είναι απαραίτητο για να βοηθήσουν τους χρήστες να προσανατολιστούν και να τα χρησιμοποιήσουν στο έπακρο.

Μετά το Facebook και το κεντρικό σημείο συνάντησης Trending World Cup, το Twitter ανακοίνωσε τις δικές του ποδοσφαιρικές κινήσεις.

twitter mundial 2014

Γνωρίζοντας πως θα προσεγγίσει αρκετά νέα μέλη λόγω του Μουντιάλ 2014, με κάθε νέα εγγραφή το Twitter βάζει όσους ενδιαφέρονται για το κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός να επιλέξουν την ομάδα που υποστηρίζουν και στη συνέχεια να επιλέξουν μεταξύ έτοιμων εικόνων προφίλ και header για την υποστήριξη της ομάδας τους, καθώς και να ακολουθήσουν συγκεκριμένους λογαριασμούς, όπως για παράδειγμα τον επίσημο Twitter λογαριασμό της ομάδας τους, των παικτών της, του Μουντιάλ κ.α.

Η ειδικά διαμορφωμένη σελίδα την οποία βλέπουν τα νέα μέλη είναι διαθέσιμη για όλους τους χρήστες, αρκεί να γνωρίζουν το σύνδεσμο για να την επισκεφθούν (Update 06/09/14: Ο σύνδεσμος καταργήθηκε).

twitter mundial 2014 timeline

Συνεχίζοντας με τα ειδικά timelines, το επίσημο hashtag #WorldCup οδηγεί σε μία ειδικά διαμορφωμένη σελίδα. Στα αριστερά υπάρχουν οι αγώνες του Μουντιάλ 2014, τους οποίους οι χρήστες μπορούν να πατήσουν και να μεταφερθούν σε νέα σελίδα με tweets ειδικά γύρω από τον κάθε αγώνα. Στο κέντρο υπάρχουν tweets σχετικά με το Μουντιάλ 2014, με το χρήστη να μπορεί να επιλέξει μεταξύ όλων των tweets και των tweets με φωτογραφίες και βίντεο. Στα δεξιά υπάρχουν οι επίσημοι λογαριασμοί των ομάδων.

Τέλος, το Twitter επανέφερε μια λειτουργία την οποία είχε λανσάρει το 2010 και ονομάζεται hashflags. Όπως μαρτυρά η ονομασία, δημιουργώντας συγκεκριμένα hashtags χωρών για χάρη του Μουντιάλ 2014, εμφανίζεται παρέα και η σημαία της κάθε χώρας. Ακολουθούν τα hashflags όλων των χωρών.

 

 

 

Πηγή: Twitter Blog

Ετικέτες: , , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑