Σύντομα τα analytics για οργανικά και επί πληρωμή Facebook βίντεο

Ημ/νία: 5 Μαΐου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Το Facebook γνωρίζει καλά πως η χρήση βίντεο αυξάνεται από τις σελίδες και ελκύει ολοένα και περισσότερους διαφημιστές, ειδικά μετά την είδηση για αυτόματη αναπαραγωγή των βίντεο στις κινητές συσκευές και τις διάφορες δοκιμές για αυτόματη αναπαραγωγή και στους υπολογιστές.

Έως τώρα, οι διαφημιστές και διαχειριστές σελίδων μπορούσαν να δουν μονάχα πόσοι χρήστες ξεκίνησαν να βλέπουν ένα βίντεο το οποίο έχουν ανεβάσει απευθείας στο Facebook. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, οι δύο προηγούμενες ομάδες θα μπορούν να βλέπουν πολύ περισσότερα analytics για οργανικά και επί πληρωμή βίντεο.

facebook video analytics for pages and marketers

Video Views: Μέσω της συγκεκριμένης αναφοράς αναφέρεται το σύνολο όσων είδαν τουλάχιστον 3 δευτερόλεπτα από ένα βίντεο το οποίο είτε έκαναν κλικ για αναπαραγωγή, είτε ξεκίνησε αυτόματα να αναπαράγεται. Γίνεται διαχωρισμός των οργανικών προβολών και των επί πληρωμή προβολών.

Unique Video Views: Ισχύει ό,τι και στην περίπτωση των video views, μονάχα που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν αναφέρεται το σύνολο των προβολών, αλλά το σύνολο των μοναδικών προβολών, δηλαδή το σύνολο των χρηστών οι οποίοι είδαν το βίντεο.

Average Duration of Video Viewed: Μέσω της συγκεκριμένης αναφοράς αναφέρεται ο μέσος όρος της χρονικής διάρκειας ενός βίντεο από τους χρήστες οι οποίοι το είδαν.

Audience Retention Graph: Πρόκειται για ένα γράφημα το οποίο αναφέρει το ποσοστό των προβολών στα διάφορα σημεία ενός βίντεο. Αν υπάρχει άνοδος σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο, τότε σημαίνει πως οι χρήστες ξανά παρακολούθησαν το σημείο αυτό γιατί τους ενδιέφερε.

facebook video analytics for pages and marketers

Video Views to: 25%, 50%, 75%, 95%, and 100%: Οι συγκεκριμένες αναφορές δείχνουν το πλήθος των προβολών έως ένα συγκεκριμένο σημείο του βίντεο. Όλες οι επιλογές είναι διαθέσιμες για τους διαφημιστές, ενώ μονάχα η επιλογή του 95% είναι διαθέσιμη για τους διαχειριστές σελίδων.

Τέλος, μονάχα για τους διαφημιστές υπάρχει η επιλογή «Cost per Video View», η οποία αναφέρει το κόστος της διαφημιστικής καμπάνιας ενός βίντεο σε σύγκριση με τις προβολές του και επίσης η επιλογή «video plays» μετονομάστηκε σε «clicks to play video», καθώς αναφέρει μονάχα το σύνολο όσων πάτησαν σε ένα βίντεο για να ξεκινήσει η αναπαραγωγή του. Η τελευταία επιλογή είναι διαθέσιμη και για τα Facebook βίντεο, αλλά και για τα βίντεο τα οποία έχουν ανέβει σε τρίτους players (π.χ. YouTube) και έχουν διαμοιραστεί στο Facebook.

Πηγές: FB for Business

Ετικέτες: , , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑