Μετά το Twitter, η Τουρκία μπλοκάρει την πρόσβαση και στο YouTube!

Ημ/νία: 28 Μαρτίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Με τις τοπικές εκλογές της Τουρκίας να απέχουν μόλις δύο ημέρες, η κυβέρνηση της χώρας προχώρησε σε νέο αποκλεισμό Κοινωνικού Δικτύου, αυτή τη φορά του YouTube. Θυμίζω πως περίπου μια βδομάδα πριν, είδαμε την Τουρκική κυβέρνηση να «ξεριζώνει» το Twitter και να αποκλείει την πρόσβαση σε περίπου 10 εκ. χρήστες. Στην περίπτωση του YouTube, οι χρήστες είναι σίγουρα πολλοί περισσότεροι.

youtube blocked in turkey

Ο λόγος αποκλεισμού του YouTube είναι μια διαρροή η οποία ανέβηκε στο Κοινωνικό Δίκτυο, στην οποία ακούγονται υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης να συζητούν μεταξύ των άλλων για σχετική επίθεση στη γειτονική Συρία. Φυσικά, το αίτημα για διαγραφή του υλικού δεν έγινε αποδεκτό από πλευράς YouTube, γι’αυτό και η κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει την πρόσβαση των Τούρκων πολιτών σε αυτό.

Τέλος, όσον αφορά τον αποκλεισμό του Twitter, μια δικαστική απόφαση υποχρεώνει την κυβέρνηση να επαναφέρει την ελεύθερη πρόσβαση μέσα σε 30 ημέρες. Μέχρι στιγμής, το Twitter παραμένει μη προσβάσιμο από τους Τούρκους.

Πηγή: CNN

Υ.Γ. Η εικόνα προέρχεται από το Mashable.

Ετικέτες: , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑