Ο Ερντογάν απείλησε πως θα «ξεριζώσει» το Twitter στην Τουρκία και το έκανε!

Ημ/νία: 21 Μαρτίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Ενόψει δημοτικών εκλογών στις 30 Μαρτίου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρωθυπουργός της Τουρκίας, δήλωσε αρχικά πως θα ξεριζώσει το Twitter και στη συνέχεια έκανε πράξη τα λόγια του!

twitter blocked in turkey

Τον τελευταίο καιρό ήταν πολλά τα σκάνδαλα διαφθοράς τα οποία είχαν διαρρεύσει στα Social Media, όπως τα Facebook, Twitter και YouTube, με τον Ερντογάν να μην έχει άλλη λύση, όπως ο ίδιος ανέφερε, παρά να μπλοκάρει την πρόσβαση αρχικά στο Twitter και ίσως μετά από λίγες μέρες και στα Facebook και YouTube. Ο πρωθυπουργός της χώρας τα είχε βάλει ξανά με τα Κοινωνικά Δίκτυα το καλοκαίρι του 2013, όταν υπήρξαν διαδηλώσεις των Τούρκων πολιτών και είχε χαρακτηρίσει τότε το Twitter ως κακό μπελά.

Από χθες το απόγευμα, έχουν δημιουργηθεί τα παγκόσμια trends #TwitterisblockedinTurkey#DictatorErdogan και #TurkeyBlockedTwitter. Μέσα από αυτά, όλοι οι χρήστες του Twitter μπορούν και συζητούν γύρω από το μπλοκάρισμα του Twitter στην Τουρκία.

Από την πλευρά του, το Κοινωνικό Δίκτυο των 140 χαρακτήρων δημοσίευσε tweet με το οποίο ενημέρωσε πως οι Τούρκοι πολίτες μπορούν να δημοσιεύουν tweets μέσω SMS από 3 τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

Τέλος, φήμες θέλουν να δημιουργείται ένα νέο Twitter με ονομασία Mwitter, όνομα επηρεασμένο από τη φράση του πρωθυπουργού «Twitter, mwitter!», στο οποίο οι περίπου 10 εκατομμύρια Τούρκοι Twitter χρήστες ίσως βρουν την ελευθερία να δημοσιεύουν και πάλι τη γνώμη τους στο ίντερνετ μέσω 140 χαρακτήρων.

Πηγή: Mashable

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑