Οι Τούρκοι Twitter χρήστες επαναστατούν κατά του Ερντογάν

Ημ/νία: 24 Μαρτίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε πως θα ξεριζώσει το Twitter στη Τουρκία και έκανε πράξη τα λόγια του. Μπλόκαρε την πρόσβαση των χρηστών στο δημοφιλές Κοινωνικό Δίκτυο των 140 χαρακτήρων, όμως αρκετοί χρήστες δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια.

twitter turkey dns change

Εκτός από το νέο τρόπο αποστολής ενός tweet μέσω SMS, όπως πολύ σωστά ενημέρωσε το Twitter τους Τούρκους χρήστες του, αρκετοί χρήστες χρησιμοποίησαν ένα διαφορετικό τρόπο, αλλάζοντας τους DNS servers. Και πέτυχε. Μετά το μπλοκάρισμα του Twitter την προηγούμενη Παρασκευή, έχουν συνολικά σταλεί πάνω από 1.200.000 tweets μέσα από την Τουρκία.

Αρκετοί χρήστες έσπευσαν να ενημερώσουν τους υπόλοιπους χρήστες με χρήση γκράφιτι σε διάφορους χώρους, όπως για παράδειγμα πάνω σε κτίρια, διαφημίσεις, ενώ τα αντίπαλα πολιτικά κόμματα δεν έχασαν επίσης την ευκαιρία να δημοσιεύσουν το νέο τρόπο πρόσβασης στο Twitter.



Ο Ερντογάν σκλήρυνε ακόμη περισσότερο τη στάση της Κυβέρνησης και μπλόκαρε την πρόσβαση μέσω διαφορετικού DNS. Οι χρήστες τώρα μπορούν να στέλνουν tweets είτε μέσω SMS, όπως τους έδειξε το Twitter το οποίο στέκεται στο πλευρό των χρηστών, είτε μέσω χρήσης VPN και TOR.

Πηγή: Mashable

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑