Πώς τα φέρνει καμιά φορά η ζωή… [Η περίπτωση του Brian Acton]

Ημ/νία: 21 Φεβρουαρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Τον Brian Acton, τον γνωρίζετε; Αν όχι, είναι ένας εκ των δύο ιδρυτών του WhatsApp Messenger, της εφαρμογής η οποία εξαγοράστηκε από το Facebook έναντι 16 δισ. δολαρίων. Αν κοιτάξουμε το παρελθόν του, πλέον δισεκατομμυριούχου, Brian Acton, υπάρχει κάτι το οποίο αξίζει να αναφέρουμε.

Brian Acton and Jan Koum

Ο Brian Acton (αριστερά στην παραπάνω εικόνα) εργάστηκε ως μηχανικός στη Yahoo για πάνω από 11 χρόνια, όταν το 2009 έφυγε από την εταιρία και ξεκίνησε να αναζητά νέα εργασία και γενικώς να «ψάχνεται» πολύ επαγγελματικά. Στο δρόμο του βρέθηκε αρχικά η εταιρία Twitter και στη συνέχεια η εταιρία Facebook, από τις οποίες έλαβε αρνητική απάντηση, όπως μαθαίνουμε από τον Twitter λογαριασμό του.

Πώς τα έφερε, όμως, τελικά η ζωή και ο Brian Acton, παρέα με τον Jan Koum (δεξιά στην παραπάνω εικόνα), φίλο και συνεργάτη του στη Yahoo, δημιούργησε το WhatsApp Messenger, μέσω του οποίου κατάφερε να γίνει δισεκατομμυριούχος και να συνδεθεί τελικά με το Facebook. Όχι ως απλός εργαζόμενος, αλλά ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

Ετικέτες: , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑