Το Facebook εξαγοράζει το WhatsApp Messenger για $16 δις!

Ημ/νία: 20 Φεβρουαρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Ο Mark Zuckerberg και η υπόλοιπη παρέα του Facebook, αναζητούσαν εδώ και καιρό την εξαγορά εφαρμογής για αποστολή άμεσων μηνυμάτων. Μετά την απόρριψη που δέχτηκαν από το Snapchat στην πρόταση για εξαγορά της εφαρμογής έναντι 3 δισ. δολαρίων, όλοι πιστέψαμε πως η νέα λειτουργία Direct του Instagram, το οποίο ανήκει στο Facebook, θα έσβηνε τη «δίψα» της εξαγοράς.

facebook acquires whatsapp messenger

Κάναμε λάθος. Το Facebook ανακοίνωσε χθες το βράδυ πως προχωρά σε εξαγορά της εφαρμογής WhatsApp Messenger, έναντι 16 δισ. δολαρίων! Από το προηγούμενο ποσό, τα 12 δισ. αφορούν μετοχές ίσης αξίας και τα 4 δισ. μετρητά. Η συμφωνία περιέχει επίσης και ένα ποσό της τάξης των 3 δισ. δολαρίων σε μετοχές (RSUs) οι οποίες θα δοθούν μετά από 4 χρόνια στους ιδρυτές και εργαζομένους του WhatsApp.

Αν δεν το γνωρίζετε, το WhatsApp Messenger πρόκειται για μία εφαρμογή κινητών τηλεφώνων, η οποία επιτρέπει την αποστολή άμεσων μηνυμάτων μέσω ίντερνετ (WiFi ή 3G/4G) και υποστηρίζει πληθώρα λειτουργικών συστημάτων (Android, iOS κλπ).

Γιατί επέλεξε το Facebook να εξαγοράσει το WhatsApp; Είδαμε τον προηγούμενο μήνα πώς το WhatsApp κατάφερε να υπερδιπλασιάσει τους χρήστες του μέσα σε 10 μήνες, έχοντας πλέον πάνω από 450 εκατομμύρια χρήστες να το χρησιμοποιούν κάθε μήνα, με το 70% αυτών να είναι ενεργοί καθημερινά και περίπου 1 εκατομμύριο νέοι χρήστες να εγγράφονται καθημερινά στην υπηρεσία. Μάλιστα, τα μηνύματα του WhatsApp πλησιάζουν σε αριθμό τα SMS που αποστέλλονται παγκοσμίως και ίσως να τα έχουν ξεπεράσει.

Αυτό που ενδιαφέρει τους χρήστες του WhatsApp είναι το μέλλον της εφαρμογής. Όπως ανακοίνωσε το Facebook, τόσο η εφαρμογή Facebook Messenger, όσο και η εφαρμογή WhatsApp Messenger, θα συνεχίσουν να υπάρχουν ως ανεξάρτητες εφαρμογές. Όπως και με το Instagram, δε θα υπάρξει απορρόφηση της εφαρμογής. Επίσης, δε θα υπάρξουν διαφημίσεις στο WhatsApp, σύμφωνα με το TechCrunch. Επομένως, φαίνεται πως δεν αλλάζει τίποτα για τους χρήστες της εφαρμογής.

«Το WhatsApp αναμένεται να συνδέσει 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους. Οι υπηρεσίες που φτάνουν αυτό το ορόσημο είναι όλες εξαιρετικά πολύτιμες», δήλωσε ο Mark Zuckerberg, ιδρυτής και CEO του Facebook. «Γνωρίζω τον Jan εδώ και πολύ καιρό και είμαι ενθουσιασμένος που συνεργάζομαι με τον ίδιο και την ομάδα του για να κάνουμε τον κόσμο πιο ανοιχτό και συνδεδεμένο.»

Ο Jan Koum, συνιδρυτής και CEO του WhatsApp, δήλωσε: «Το εξαιρετικά υψηλό engagement των χρηστών και η ταχεία ανάπτυξη του WhatsApp καθοδηγούνται από τις απλές, ισχυρές και στιγμιαίες δυνατότητες μηνυμάτων τις οποίες παρέχουμε. Είμαστε ενθουσιασμένοι και τιμημένοι που συνεργαζόμαστε με τον Mark και το Facebook, καθώς συνεχίζουμε να προσφέρουμε το προϊόν μας σε περισσότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.».

Πηγή: Digital Life

Ετικέτες: , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑