Facebook: Φήμες αναφέρουν βίντεο διαφημίσεις διάρκειας 15 δευτερολέπτων

Ημ/νία: 31 Ιουλίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Με 1.15 δις ενεργούς μηνιαία χρήστες, θα σκεφτόταν κανείς πως το Facebook πρόκειται για μία καλή ευκαιρία να επενδύσει κάποιος χρήματα για διαφήμιση. Κάποιοι όμως σκέφτονται διαφορετικά και προτιμούν την παραδοσιακή βίντεο διαφήμιση στην τηλεόραση. Αυτούς τους λίγους θέλει να ικανοποιήσει το Facebook, με τις φήμες να αναφέρουν πως σύντομα θα κάνουν την εμφάνιση τους βίντεο διαφημίσεις διάρκειας 15 δευτερολέπτων στην Αρχική Σελίδα (News Feed) των χρηστών.

facebook video ads

Το κόστος τους λέγεται πως θα ξεκινά από το 1 εκατ. δολάρια και θα φτάνει έως τα 2.5 εκατ. δολάρια ημερησίως, εξαρτώμενο από τον αριθμό του target group. Επίσης, θα μπορεί να γίνεται περιορισμός κοινού βάσει ηλικίας και φύλου. Τέλος, λέγεται πως οι βίντεο διαφημίσεις αυτές δε θα μπορούν να προβληθούν παραπάνω από τρεις φορές στον ίδιο χρήστη μέσα σε διάστημα μιας μέρας.

Ο Mark Zuckerberg έχει αναβάλει το λανσάρισμα της υπηρεσίας αυτής ήδη δύο φορές, όπως αναφέρουν οι φήμες, λόγω της ανησυχίας του για τις αντιδράσεις των χρηστών και την ενόχληση που αυτού του είδους οι διαφημίσεις προσφέρουν. Βέβαια, οι χρήστες έχουν ενοχληθεί με πολλές αλλαγές του Facebook, κάτι το οποίο ποτέ δεν πείραξε το Zuckerberg. Όταν «παίζουν» τέτοια μεγάλα χρηματικά ποσά, συνήθως οι αντιδράσεις των χρηστών είναι το τελευταίο πράγμα που απασχολεί έναν επιχειρηματία.

Πηγή: The Verge

Ετικέτες: , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑