Boost Your Business: η δύναμη της καινοτομίας και του Διαδικτύου στη Θεσσαλονίκη

Ημ/νία: 18 Σεπτεμβρίου 2018 | by Δημήτρης Θωμαδάκης

0

Η εκδήλωση του Facebook στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο ανέδειξε την προστιθέμενη αξία που προσφέρουν οι ψηφιακές λύσεις στις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις τόσο στην Θεσσαλονίκη, αλλά κι ευρύτερα στη Βόρεια Ελλάδα.

Στo πλαίσιo της 83ης ΔΕΘ, φιλοξενήθηκε στη Helexpo στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Γερμανός» η τρίτη εκδήλωση “SMB – Boost Your Business” στην Ελλάδα, με κεντρικό θέμα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην ψηφιακή εποχή. Περισσότεροι από 250 συμμετέχοντες – εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου και ειδικά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων – ενημερώθηκαν σχετικά με τις μεθόδους που προσφέρουν οι ψηφιακές τεχνολογίες για την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την ενίσχυση των επιδόσεών τους και την είσοδό τους σε νέες, διεθνείς αγορές. Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Facebook, σε συνεργασία με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Μέσα στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Συνεδριακού Χώρου «Ν. Γερμανός» επιχειρηματίες από όλη την Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιφέρεια της Βόρειας Ελλάδας συμμετείχαν στην εκδήλωση “SMB – Boost Your Business” στις 14 Σεπτεμβρίου κι ενημερώθηκαν σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην ψηφιακή εποχή, αλλά και για τα νέα εργαλεία που επιτρέπουν την ανάπτυξή, την ενίσχυση των επιδόσεών τους αλλά και την είσοδό τους σε νέες αγορές.

Το Facebook είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να έρθουν σε επαφή με 2,2 δισεκατομμύρια πελάτες σε όλον τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων 5,3 εκατομμυρίων πελατών στην Ελλάδα. Πάνω από 80 εκατομμύρια μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις παγκοσμίως χρησιμοποιούν ενεργά το Facebook για να προωθήσουν τις υπηρεσίες τους. Η πλατφόρμα αποτελεί ένα αποτελεσματικό κανάλι επικοινωνίας με υφιστάμενους και δυνητικούς πελάτες, συμπεριλαμβανομένης της πλειοψηφίας των ατόμων που έχουν κινητά και χρησιμοποιούν το Facebook.

Στην Ελλάδα των 11 εκατομμυρίων κατοίκων 4,4 εκατομμύρια άτομα χρησιμοποιούν το Facebook καθημερινά από το κινητό. Πρόκειται για μια διαδικασία εκδημοκρατισμού του marketing υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, παρέχοντάς τους τα ίδια εργαλεία, ώστε να αναπτυχθούν εύκολα και αποτελεσματικά, ανεξαρτήτως του μεγέθους ή της τοποθεσίας τους, του κλάδου στον οποίο ανήκουν ή του επιπέδου των δεξιοτήτων τους.

Ο κ. Ηλίας Σπυρτούνιας, Εκτελεστικός Διευθυντής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία του Facebook για την ανάπτυξη των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε: «Το Facebook είναι το πιο διαδεδομένο κοινωνικό δίκτυο στο Ίντερνετ. Είναι πολύ σημαντική όχι μόνο η παρουσία του στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αλλά και η συμβολή του και η εμπιστοσύνη του στην ελληνική οικονομία»

Στην κεντρική ομιλία του ο κ. Νίκος Παππάς Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης τόνισε: «H συμμετοχή της Facebook στη φετινή ΔΕΘ αποδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη κορυφαίων εταιρειών τόσο προς την Ελλάδα όσο και προς την επανεκκίνηση που επιτυγχάνουμε. Στη νέα αυτή εποχή της χώρας, η στήριξη και η ώθηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας είναι κρίσιμη. Μπορεί, δε, να καταστεί δυνατή τόσο με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων από κορυφαίες εταιρείες όσο και με την υλοποίηση εμβληματικών ψηφιακών έργων που σχεδιάζει η Πολιτεία, όπως το e-ΓΕΜΗ, το e-invoice, η Ενιαία Ψηφιακή Πύλη, κ.ά. .»

«Υπάρχουν πάνω από 80 εκατομμύρια μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις παγκοσμίως που χρησιμοποιούν ενεργά τις σελίδες του Facebook επειδή παρέχονται δωρεάν. Χάρη στο Facebook, οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να βρουν πελάτες στο εξωτερικό. Για παράδειγμα, άνθρωποι από τη Γερμανία, την Κύπρο, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και τη Βουλγαρία συνδέονται στο Facebook τουλάχιστον με 1 εταιρεία από την Ελλάδα», ανέφερε η κα Laura Bononcini, Facebook Public Policy Director για την Ελλάδα, την Ιταλία, την Κύπρο και τη Μάλτα.

Η κα Kate M. Byrnes, Αναπληρώτρια Επικεφαλής Αποστολής της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, επεσήμανε στην ομιλία της: «Ως τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αναδεικνύουμε την υποστήριξή μας στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας και τις ευκαιρίες διεύρυνσης των διμερών εμπορικών μας σχέσεων. Οι αμερικανικές εταιρείες που εκπροσωπούνται εδώ, όπως το Facebook, συνθέτουν την αμερικανική επινοητικότητα και την καινοτομία και είναι καίριες για την επίτευξη αυτών των στόχων».

Η κα Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας & Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, επισήμανε μεταξύ των άλλων: «Για να προλάβουμε το τρένο της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης θα χρειαστούμε μια “Ψηφιακή Ομάδα ΔΕΛΤΑ”. Να επενδύσουμε σε ΔΙΚΤΥΑ νέας γενιάς, στο ψηφιακό ΔΗΜΟΣΙΟ, στα ανοιχτά ΔΕΔΟΜΕΝΑ και στις ψηφιακές ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ. Να καταστήσουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας και της κοινωνίας μια κεντρική και οριζόντια πλατφόρμα, η οποία θα καθορίζει όλες τις επιμέρους πολιτικές μας.»

Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η δημοσιογράφος κα Εύα Αντωνοπούλου. Η εκδήλωση “Boost Your Business” ανέδειξε επίσης τις επιτυχίες ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τη συμβολή ψηφιακών λύσεων σε τοπικό, εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο. Εκπρόσωποι της εταιρείας ξύλινων αξεσουάρ Double O Woodcrafts με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης, της εταιρείας επίπλων Factory Sofa με έδρα την Αθήνα αλλά και του αθλητικού προορισμού Surf Club Keros στη Λήμνο μίλησαν για τις επιχειρηματικές τους επιτυχίες, στις οποίες έχει συμβάλει καθοριστικά το Facebook.

«Για εμάς το Facebook άνοιξε ένα παράθυρο, μια ψηφιακή βιτρίνα στον κόσμο. Αρχικά τοπικά, βοηθώντας μας να “μοιραστούμε” την έμπνευση και τη δουλειά μας με την κοινότητα μας και στη συνέχεια πιο διευρυμένα, εντός και εκτός Ευρώπης. Αυτή η ευκαιρία που δίνεται πιστεύουμε πως πρέπει να αντιμετωπίζεται με συνέπεια και επαγγελματισμό όπως μια φυσική επιχείρηση. Η διαδραστικότητα και η αμεσότητα του Facebook δίνει ένα τεράστιο advantage αλλά και μια απαίτηση για συνέπεια και αφοσίωση στη δουλειά σου», επισήμαναν ο κ. Μιχάλης Κόκκινος και η κα Χριστίνα Ελπίδα Ξιφαρά, συνιδρυτές της Double O Woodcrafts.

«Μέσω Facebook ερχόμαστε κοντά με τους δυνητικούς πελάτες μας δείχνοντας ποιοι είμαστε και τι κάνουμε. Στόχος μας είναι να αδράξουμε κάθε ευκαιρία μέσω των εργαλείων marketing του Facebook & Instagram και να προβάλλουμε την επιχείρησή μας. Με αυτόν τον τρόπο ανακαλύπτουμε νέες προοπτικές ανάπτυξης, αποκτώντας ενθουσιασμένους πελάτες» τόνισε ο κ. Χάρης Αναστασιάδης, Διευθυντής Μάρκετινγκ της Factory Sofa. «Προτρέπουμε τους επιχειρηματίες να ξεκινήσουν την επικοινωνία στο Facebook/Instagram το συντομότερο δυνατόν, να δημιουργήσουν το κοινό τους, να συνδεθούν με τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για το εμπορικό σήμα τους και να χτίσουν σχέση μαζί τους, να δοκιμάσουν πολλές γωνίες προσέγγισης, να μην ανησυχήσουν αν τα πράγματα δεν λειτουργήσουν άμεσα, να κατανοήσουν το κοινό τους, να ενισχύουν τις πετυχημένες διαφημίσεις, να διαγράφουν όσες δεν φέρουν αποτέλεσμα, να γνωρίζουν και να παρακολουθούν τα νούμερά τους.» σημείωσαν ο κ. Γιάννης Δούμτσιος κι ο κ. Κωνσταντίνος Καρτίτσης από το Surf Club Keros.  Ειδικοί του Facebook παρουσίασαν, τέλος, διάφορα εργαλεία τόσο του Facebook όσο και του Instagram αναδεικνύοντας την αποτελεσματικότητα και τη δημιουργικότητα της χρήσης τους.

Ετικέτες: , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑