Η ATC ανανεώνει την online παρουσία του Πορτογαλικού Πρακτορείου Ειδήσεων

Ημ/νία: 11 Μαΐου 2018 | by Δημήτρης Θωμαδάκης

0

Η Athens Technology Center (ATC) ολοκλήρωσε πρόσφατα με ιδιαίτερη επιτυχία την πλήρη ανανέωση της online παρουσίας του Πορτογαλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (LUSA), παραδίδοντας όχι μόνο ένα νέο, custom και responsive σχεδιασμένο website, αλλά και 3 επιπλέον microsites για την εξυπηρέτηση επιμέρους συνδρομητικών υπηρεσιών του Προκτορείου. Στα πλαίσια του έργου, η ATC εργάστηκε με κύριους στόχους την ανανέωση της online εικόνας του πρακτορείου αλλά και τη δυναμική υποστήριξη νέων πηγών εσόδων, ώστε να ενισχυθούν οι σχετικές εμπορικές του στρατηγικές. Συγκεκριμένα, η ATC έδωσε έμφαση στην εύκολη, αλλά και αποτελεσματική παρουσίαση τόσο της ροής πληροφορίας αλλά και των συνδρομητικών υπηρεσιών του Πρακτορείου, μέσα από μια απλή διαδικασία πλοήγησης.

Σε τεχνικό επίπεδο, το έργο βασίστηκε στη διασύνδεση των ολοκληρωμένων πλατφορμών newsasset και webasset της ATC. Με τον τρόπο αυτό, το Πρακτορείο παρέχει στους επισκέπτες των sites την καλύτερη δυνατή εμπειρία πληροφόρησης, αφού οι χρήστες μπορούν να αναζητούν περιεχόμενο στο σύνολο του αρχειακού του υλικού, που ξεπερνά τα 12 εκατομμύρια αρχείων κειμένου, εικόνας, video και ήχου. Η κα Teresa Marques, Πρόεδρος και CEO του πρακτορείου LUSA κατά την υλοποίηση του έργου, εστίασε στην ιδιαίτερα εύχρηστη λειτουργία αναζήτησης περιεχομένου, αναφέροντας πως «με το νέο σχεδιασμό, τόσο το ευρύ κοινό όσο και οι συνδρομητές μας θα είναι σε θέση να απολαμβάνουν και να βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά, εύκολα και γρήγορα».

Ταυτόχρονα, το Πρακτορείο είναι σε θέση να συλλέγει, να επεξεργάζεται και να δημιουργεί αποτελεσματικά το απαιτούμενο πολυμεσικό ειδησεογραφικό περιεχόμενο, ενώ παράλληλα τροφοδοτεί «με ένα click» τόσο το σύνολο των online outlets του, τους συνδρομητές του και τους social media λογαριασμούς που διαχειρίζεται, με την κατάλληλη εκδοχή υλικού κάθε φορά.

Ετικέτες: ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑