Zoottle | Η ελληνική λύση για πρόσβαση σε WiFi μέσω Κοινωνικών Δικτύων

Ημ/νία: 7 Δεκεμβρίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Πόσες φορές σου έχει τύχει να βρεθείς σε κάποια τοποθεσία όπου διαθέτει δημόσιο WiFi και να μην ξέρεις τον κωδικό πρόσβασης, δοκιμάζοντας τον αριθμό του τηλεφώνου ή το ΑΦΜ ή ρωτώντας τελικά κάποιον υπάλληλο του καταστήματος για να σου πει; Μάλλον θα είναι αρκετές, γι’αυτό και δημιουργήθηκε το ελληνικό startup Zoottle, του οποίου η δουλειά είναι να ικανοποιεί τόσο το χρήστη που αναζητά πρόσβαση σε WiFi, όσο και τον πάροχο που το προσφέρει.

zoottle

Με το Zoottle, ο χρήστης μπορεί να συνδεθεί στο WiFi χωρίς βοήθεια, κάνοντας login με το λογαριασμό του Facebook και Like στη σελίδα του χώρου που βρίσκεται ή δοκιμάζοντας κάποιον εναλλακτικό τρόπο σύνδεσης, όπως για παράδειγμα μέσω email ή μέσω άλλων Κοινωνικών Δικτύων. Το τελικό αποτέλεσμα αφήνει ευχαριστημένο τόσο το χρήστη ο οποίος αποκτά πρόσβαση στο ίντερνετ, όσο και τον πάροχο ο οποίος βλέπει την κοινότητα του καταστήματος του στα Κοινωνικά Δίκτυα να αυξάνεται.

(Κάνε κλικ στην παρακάτω εικόνα για άνοιγμα σε νέα καρτέλα και ξανά κλικ για μεγέθυνση)

zoottle greek startup

Το Zoottle ξεκίνησε ως ιδέα από το Νεκτάριο Συλλιγαρδάκη, team leader στην eresus, και τον Νίκο Χασιώτη, μηχανικό συστημάτων UNIX στην Cosmote. Η ιδέα ήταν καλή, όμως έλειπαν η ομάδα και η χρηματοδότηση, εφόδια τα οποία θα τους βοηθούσαν να συνεχίσουν. Τελικά, η επαφή τους με το Χρήστο Περάκη, Openfund mentor, Angel investor και Apple Country Business Manager για την Ελλάδα και την Κύπρο, απέδωσε καρπούς, καθώς ο ίδιος ενήργησε ως μέντορας και έφερε στην ομάδα το Νάσο Αναλογίδη, ο οποίος ήταν Γενικός Διευθυντής στην Nokia για την Ελλάδα, το Ισραήλ και την Κύπρο.

Η συνολική έως τώρα χρηματοδότηση την οποία έχει δεχτεί το Zoottle φτάνει τις 150.000 ευρώ, καταφέρνοντας να κάνει τα πρώτα του βήματα στην Ελλάδα με τοποθέτηση του σε 50 εταιρίες και δοκιμάζοντας την εξάπλωση του σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες και Μέση Ανατολή.

ΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣZoottle | Βρεθήκαμε στην παρουσίαση της ελληνικής social λύσης για πρόσβαση σε WiFi

Εύχομαι ό,τι καλύτερο στην ομάδα του Zoottle και σύντομα να το δούμε σε περισσότερες εταιρίες στην Ελλάδα!

Πηγή: Δελτίο Τύπου

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑