Facebook ασφάλεια: Πώς μπορώ να κλειδώσω τις προσωπικές μου πληροφορίες;

Ημ/νία: 3 Σεπτεμβρίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Μία online ταυτότητα όπως για παράδειγμα ένας Facebook λογαριασμός, είναι σαν την πραγματική ταυτότητα ενός χρήστη. Μονάχα που περιέχει πολλές περισσότερες πληροφορίες: προσωπική κατάσταση, τόπο διαμονής, στοιχεία επικοινωνίας, εργασία, εκπαίδευση κλπ. Ποιος ο λόγος αυτές οι πληροφορίες να βρίσκονται δημόσια στο Facebook;

Είναι πάρα πολύ σημαντικό για την ασφάλεια του χρήστη, οι προσωπικές του πληροφορίες να είναι προσβάσιμες μονάχα από τους φίλους του, αν και μερικές θα συνιστούσα να είναι προσβάσιμες μονάχα από τον ίδιο το χρήστη.

Αν δε γνωρίζεις τη διαδικασία για να προστατεύσεις τις προσωπικές σου πληροφορίες, τότε παρακάτω θα βρεις όλα τα απαραίτητα βήματα για κλειδώσεις το Facebook προφίλ σου.

Διαδικασία κλειδώματος προσωπικών πληροφοριών στο Facebook

facebook asfaleia kleidoma prosopikon pliroforion

1) Θα χρειαστεί να επισκεφθείς το Facebook προφίλ σου και ύστερα την επιλογή Πληροφορίες, όπως δείχνει η παραπάνω εικόνα.

2) Θα παρατηρήσεις πως κάθε ενότητα έχει στο δεξί της μέρος την επιλογή Επεξεργασία. Πατώντας την επιλογή, ορίζεις εσύ για κάθε ενότητα το δικό της κοινό.

facebook asfaleia kleidoma prosopikon pliroforion2

3) Πατώντας για παράδειγμα την επιλογή Επεξεργασία στην ενότητα Βασικές πληροφορίες, θα παρατηρήσεις πως κάθε πλαίσιο μέσα στην ενότητα διαθέτει στο δεξί του μέρος ένα εικονίδιο. Αυτό το εικονίδιο ορίζει και το κοινό το οποίο είναι ικανό να δει το συγκεκριμένο πλαίσιο, εφόσον ο χρήστης το έχει συμπληρώσει και δεν είναι κενό.

facebook asfaleia kleidoma prosopikon pliroforion3

Το εικονίδιο μπορεί να πάρει διάφορες επιλογές, οι οποίες είναι οι εξής:

Δημόσια: Όλοι οι χρήστες θα μπορούν να δουν την πληροφορία.
Φίλοι: Μονάχα οι φίλοι του χρήστη θα μπορούν να δουν την πληροφορία.
Φίλοι (εξαιρούνται οι Γνωστοί): Μονάχα οι φίλοι, πλην όσων ο χρήστης έχει προσθέσει στη λίστα Γνωστοί, θα μπορούν να δουν την πληροφορία.
Μόνο εγώ: Μονάχα ο χρήστης θα μπορεί να δει την πληροφορία.
Προσαρμογή: Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει συγκεκριμένους χρήστες οι οποίοι θα μπορούν να δουν την πληροφορία και να αποκλείσει συγκεκριμένους χρήστες από το να δουν την πληροφορία.

Συνιστώ σε όλες τις προσωπικές πληροφορίες σου να ορίσεις το εικονίδιο Φίλοι. Βέβαια, μερικές πληροφορίες όπως για παράδειγμα η ιστοσελίδα ή η εργασία, θα μπορούσαν να οριστούν με το εικονίδιο Δημόσια. Τέλος, υπάρχουν και κάποιες πληροφορίες όπως ο αριθμός του κινητού ή σταθερού τηλεφώνου ή το email, οι οποίες θα μπορούσαν να οριστούν με το εικονίδιο Μόνο εγώ για ευνόητους λόγους.

Προσοχή, θα χρειαστεί να ορίσεις εικονίδιο για τις επιλογές κάθε ενότητας (Δουλειά και εκπαίδευση, Περιοχή, Βασικές πληροφορίες κλπ) στις Πληροφορίες του Facebook προφίλ σου. Επίσης, μην ξεχνάς να πατάς Αποθήκευση κάθε φορά που κάνεις οποιαδήποτε αλλαγή.

ΜΕΡΟΣ 2ο: Facebook ασφάλεια: Πώς μπορώ να κλειδώσω τις φωτογραφίες μου;

ΜΕΡΟΣ 3ο: Facebook ασφάλεια: Πώς μπορώ να κλειδώσω φίλους και followers;

ΜΕΡΟΣ 4ο: Facebook ασφάλεια: Πώς μπορώ να μη συμμετέχω σε διαφημίσεις;

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα για οποιαδήποτε απορία ή πρόβλημα προκύψει.

Ετικέτες: , , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑