Το Facebook ενισχύει τις δημοσιεύσεις σελίδων με αναφορές σελίδων

Ημ/νία: 26 Φεβρουαρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Το Facebook ανακοινώνει ακόμη μία αλλαγή η οποία επηρεάζει την εμφάνιση των δημοσιεύσεων των σελίδων του στην Αρχική Σελίδα των χρηστών. Αυτή τη φορά δεν έχουμε να κάνουμε με δημοσιεύσεις τύπου κειμένου, αλλά με δημοσιεύσεις από σελίδες στις οποίες αναφέρονται άλλες σελίδες.

Η παραπάνω δημοσίευση περιέχει, όπως μπορείτε να δείτε, αναφορά της Facebook σελίδας του DigitalLife.gr (στο κείμενο) από τη Facebook σελίδα του SocialMediaLife.gr. Από εδώ και στο εξής, τέτοιου είδους δημοσιεύσεις από σελίδες (όχι από χρήστες), θα έχουν τη δυνατότητα να εμφανίζονται, όχι μόνο στο κοινό της σελίδας η οποία δημιουργεί τη δημοσίευση, αλλά και στο κοινό της σελίδας η οποία αναφέρεται μέσα στη δημοσίευση.

Αυτό σημαίνει πως στο προηγούμενο παράδειγμα μας, η δημοσίευση της Facebook σελίδας του SocialMedialLife.gr θα μπορούσε να εμφανιστεί στην Αρχική Σελίδα κάποιων από τους fans της Facebook σελίδας του DigitalLife.gr, ως εξής: «Η (FB σελίδα του DigitalLife.gr) αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη δημοσίευση».

facebook pages mention other pages

Το Facebook αναμένεται να χρησιμοποιήσει διάφορους παράγοντες, ώστε να μην υπάρξει spam από μικρές σελίδες αναφέροντας στις δημοσιεύσεις τους σελίδες με εκατομμύρια fans. Για παράδειγμα, αν υπάρχουν πολλοί χρήστες οι οποίοι έχουν κάνει like σε δύο συγκεκριμένες σελίδες και η μία σελίδα αναφέρει την άλλη, τότε μάλλον η δημοσίευση θα είναι σχετική για τους fans της αναφερθείσας σελίδας, οι οποίοι δεν έχουν κάνει like στην άλλη σελίδα.

Οι προηγούμενες αλλαγές έχουν εδώ και καιρό ισχύ για τους χρήστες, αφού οι δημοσιεύσεις χρηστών οι οποίοι αναφέρουν άλλους χρήστες, εμφανίζονται στους φίλους των αναφερθέντων χρηστών.

Τέλος, οι προηγούμενες αλλαγές ανήκουν σε μία σειρά αλλαγών με ονομασία «News Feed FYI», όπου το Facebook ανά τακτά χρονικά διαστήματα μας ενημερώνει για όσες αλλαγές καταφέρνουν και ξεπερνούν το στάδιο των δοκιμών και εφαρμόζονται για όλους τους χρήστες.

Πηγή: FB Newsroom

Ετικέτες: , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑