Πώς μπορώ να δω και να διαγράψω το ιστορικό των Facebook αναζητήσεων μου;

Ημ/νία: 9 Ιουνίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Γνώριζες πως το Facebook διατηρεί ιστορικό για κάθε αναζήτηση που έχεις κάνει σε αυτό; Από email που μπορεί να αναζήτησες για τυχόν σύνδεση με κάποιο λογαριασμό, μέχρι και συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά, λογαριασμούς, σελίδες, το Facebook διατηρεί ιστορικό για τα πάντα!

Ευτυχώς, αυτές οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες μονάχα για σένα και για κανέναν άλλον. Φαντάζεσαι να μπορούσε κάποιος φίλος ή ακόμη και η σχέση σου να είχε πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα; Δε θα ήθελα να το ρισκάρω…

Πού βρίσκεται το ιστορικό αναζητήσεων του Facebook;

Facebook how to search history

1) Επισκέψου το προφίλ σου και κάνε κλικ στην επιλογή «Αρχείο Δραστηριοτήτων» (Activity Log).

Facebook how to search history

2) Από το μενού αριστερά, κάνε κλικ στην επιλογή «ΕΠΙΠΛΕΟΝ» (MORE) όπως φαίνεται στην εικόνα.

Facebook how to search history

3) Από τις νέες επιλογές που θα εμφανιστούν, κάνε κλικ στην επιλογή «Αναζήτηση» (Search).

Facebook how to search history

Αυτό ήταν! Στη νέα σελίδα που θα εμφανιστεί, έχεις τη δυνατότητα να δεις όλες τις αναζητήσεις που έχεις κάνει στο Facebook, ταξινομημένες ανά μήνα και ημέρα. Όπως φαίνεται, διαθέσιμες είναι όσες αναζητήσεις έχουν γίνει από τον Οκτώβριο του 2012 και μετά, τουλάχιστον στο δικό μου προσωπικό προφίλ.

Πώς μπορώ να διαγράψω το ιστορικό αναζητήσεων μου;

Έχεις δύο επιλογές: να διαγράψεις όλο το ιστορικό με μία κίνηση ή να διαγράψεις συγκεκριμένες αναζητήσεις.

Αφού ακολούθησες τα προηγούμενα βήματα και έφτασες στη σελίδα του ιστορικού αναζήτησης, πάνω δεξιά υπάρχει η επιλογή «Διαγραφή αναζητήσεων» (Clear searches), η οποία φαίνεται και στην προηγούμενη εικόνα. Αυτή η επιλογή θα διαγράψει όλο το ιστορικό αναζητήσεων.

Αν θέλεις να διαγράψεις μονάχα συγκεκριμένες αναζητήσεις, τότε σε κάθε αναζήτηση υπάρχει δεξιά το εικονίδιο Facebook how to search history, το οποίο αν το πατήσεις δίνει την επιλογή «Αφαιρέστε» (Remove).

Ετικέτες: , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑