Facebook: Νέα βελτιωμένη λειτουργία Trusted Contacts για επαναφορά προφίλ

Ημ/νία: 3 Μαΐου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Το Facebook αποφάσισε να βελτιώσει μία υπάρχουσα και κάπως “προβληματική” λειτουργία του. Αναφέρομαι στη λειτουργία επαναφοράς ενός Facebook λογαριασμού με τη βοήθεια τριών φίλων του χρήστη, η οποία πλέον έχει επίσημη ονομασία Trusted Contacts (Έμπιστες Επαφές).

facebook trusted contacts

Με τη βελτιωμένη λειτουργία, ένας χρήστης μπορεί πλέον να επιλέξει ο ίδιος από τρεις έως πέντε Facebook φίλους του τους οποίους και εμπιστεύεται σε περίπτωση επαναφοράς του λογαριασμού του. Οι φίλοι του είναι εκείνοι στους οποίους θα σταλεί ένας κωδικός και ο χρήστης θα πρέπει να τους εμπιστεύεται ώστε να λάβει ύστερα τον κωδικό από αυτούς.

Μέχρι στιγμής, το σύστημα αυτό με την πιστοποίηση των τριών φίλων ήταν κάπως προβληματικό, καθώς ένας οποιοσδήποτε χρήστης μπορούσε να φτάσει στο συγκεκριμένο βήμα της πιστοποίησης ενός λογαριασμού για την επαναφορά του και αρκούσε ο χρήστης αυτός να επιλέξει οποιουσδήποτε φίλους ήθελε εκείνος για τους κωδικούς. Με τη λειτουργία Trusted Contacts οι επαφές για επαναφορά ενός λογαριασμού είναι συγκεκριμένες.

Με έναν έλεγχο που έκανα, η λειτουργία αυτή δεν είναι διαθέσιμη σε όσους έχουν ενεργοποιημένη τη γλώσσα Ελληνικά. Για όσους έχουν τα Αγγλικά, λογικά η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη και μπορείτε να την επισκεφθείτε. Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να την ενεργοποιήσετε για να μειώσετε τον κίνδυνο επιλογής των οποιονδήποτε φίλων σας από κάποιον τυχαίο, εφόσον εκείνος καταφέρει και φτάσει στο βήμα αυτό με χρήση του λογαριασμού σας.

Πηγή: Facebook Security

Ετικέτες: , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑