Πόσο χρόνο αφιερώνεις στο Facebook; Το TimeRabbit μπορεί να σου πει.

Ημ/νία: 3 Μαρτίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Πολλές φορές πιάνουμε τον εαυτό μας να χαζολογάει στο Facebook αφήνοντας στην άκρη διάφορες υποχρεώσεις, όπως το διάβασμα οι φοιτητές για παράδειγμα. Λέμε στους φίλους ότι δεν αφιερώνουμε πολύ χρόνο στο Facebook, αν και αυτό δεν είναι αλήθεια. Οι περισσότεροι είμαστε εθισμένοι και δε θέλουμε να το καταλάβουμε.

TimeRabbit-Facebook

Πόσο εθισμένοι όμως; Υπάρχει ένα πρόγραμμα, το TimeRabbit, το οποίο υπόσχεται να μας δείξει πόσο χρόνο αφιερώνουμε στο Facebook. Σε δευτερόλεπτα, λεπτά και ώρες. Το πρόγραμμα είναι αρκετά έξυπνο ώστε να καταλαβαίνει πότε ο χρήστης είναι στο Facebook από Internet Explorer, Google Chrome και Mozilla Firefox.

Το πρόγραμμα τρέχει στο παρασκήνιο, ξεκινώντας τη χρονομέτρηση όταν ο χρήστης κοιτάζει τη σελίδα του Facebook και σταματώντας όταν ο χρήστης αλλάζει καρτέλα, ελαχιστοποιεί το browser (περιηγητής διαδικτύου) ή βρίσκεται μακρυά από το πληκτρολόγιο (AFK) για περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα.

Προσωπικά, εγκατέστησα το πρόγραμμα περισσότερο από περιέργεια, καθώς γνωρίζω ότι σπαταλώ αρκετό χρόνο στο Facebook, αλλά δεν ξέρω ακριβώς πόσο. Το TimeRabbit θα μου δείξει καθημερινά, εβδομαδιαία και μηνιαία στατιστικά. Φυσικά, δε μπορεί να λείπει και το lifetime, δηλαδή ο πλήρης χρόνος περιήγησης στο Facebook.

Πηγή: Mashable

Σημείωση: Η υπηρεσία του TimeRabbit πλέον δεν λειτουργεί.

Ετικέτες: , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑