Facebook, γιατί σου αρέσει να μας “καρφώνεις” συνεχώς;

Ημ/νία: 30 Ιανουαρίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Πού πήγαν εκείνες οι ωραίες εποχές στο Facebook όπου περνούσαμε όλοι απαρατήρητοι; Τότε που οι φίλοι μας δεν ήξεραν αν έχουμε διαβάσει ένα μήνυμα που μας έστειλαν, τότε που πλοηγούμασταν σε Groups χωρίς να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας, τότε που μπαίναμε στο Facebook από το κινητό και κανείς δε μας έπαιρνε χαμπάρι;

Θα σκεφτείτε πολύ σωστά “Τι θυμάται τώρα το άτομο;”. Τώρα με έπιασε όμως το παράπονο για να θίξω το συγκεκριμένο θέμα. Θα γνωρίζετε φυσικά για την περιβόητη γκρίνια της μάζας όταν επρόκειτο για κάποια αλλαγή σε μια υπηρεσία, ειδικά δε στο Facebook, και την ξαφνική αμνησία ή αλλιώς τη συνήθεια της μάζας μετά από λίγο καιρό. Το αποτέλεσμα; Να δεχόμαστε τις αλλαγές και να συνηθίζουμε να ζούμε με αυτές, ακόμη κι αν μας ενοχλούν.

Σκέφτηκε μήπως το Facebook ότι η προσθήκη του “Διαβάστηκε” μαζί με την ώρα που εγώ είδα ένα μήνυμα ενός φίλου, μπορεί και να είναι μια πολύ ενοχλητική λειτουργία; Γιατί ο φίλος μου θα παρεξηγηθεί αν δει πως εγώ διάβασα το μήνυμα που μου έστειλε και δεν του απάντησα. Και είναι πολύ λογικό αυτό. Παρόλα αυτά, εγώ μπορεί να έχω δουλειά εκείνη τη στιγμή και να μη θέλω να τη διακόψω για chat. Μάλιστα, ακόμη και offline να βρίσκομαι στο chat και να διαβάσω ένα μήνυμα ενός φίλου, το Facebook θα με προδώσει πως το είδα.

Ύστερα, βλέπουμε μία νέα λειτουργία στα νέα Facebook Groups, η οποία δείχνει αν διαβάσαμε μία δημοσίευση του Group. Ξανά, η λειτουργία αυτή μπορεί να προδώσει την παρουσία μας είτε είμαστε online είτε offline στο chat. Δεν επιθυμώ να ξέρουν τα υπόλοιπα μέλη του Group ότι εγώ διάβασα τη δημοσίευση. Τελευταία λειτουργία, εκείνη η οποία δείχνει πόση ώρα πριν συνδέθηκε ένας χρήστης με την εφαρμογή του Facebook από την κινητή συσκευή του. Για τρίτη φορά, το Facebook “καρφώνει” την παρουσία μας στους φίλους μας.

Γνωρίζω πως οι προηγούμενες λειτουργίες έχουν και θετικά αποτελέσματα, όμως τα αρνητικά είναι που μου “κάθονται” στο λαιμό και δεν τα αντέχω. Αναγκαστικά συμβιβάζομαι, εφόσον δεν εγκαταλείπω το Facebook, μην ξεχνώντας τα όμως όταν τα βλέπω συνεχώς μπροστά μου. Αναρωτιέμαι στο μέλλον τι άλλες λειτουργίες “καρφώματος” θα δούμε από το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο…

Ετικέτες:


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑