Η Γαλλία εγκαταλείπει τον όρο “Hashtag” και εισάγει στο Twitter τον όρο “Mot-Dièse”

Ημ/νία: 25 Ιανουαρίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Κάθε λαός θέλει να προωθήσει τη μητρική γλώσσα του, γι’αυτό και η Γαλλία αποφάσισε μέσα από τη Γενική Επιτροπή Ορολογίας και Νεολογισμού να κάνει μία αλλαγή σε ένα δημοφιλή όρο του Twitter, στο “Hashtag”. Πιο συγκεκριμένα, ο όρος “Mot-Dièse” (sharp-word στα αγγλικά) θα αντικαταστήσει τον όρο “Hashtag” στα επίσημα έγγραφα του Τwitter, αλλά και των υπολοίπων κοινωνικών δικτύων.

Οι Γάλλοι χρήστες έμαθαν γρήγορα τα νέα και έσπευσαν να σχολιάσουν την αλλαγή αυτή. Τα σχόλια μόνο θετικά δεν είναι, αφού οι περισσότεροι αποκαλούν τον όρο “Mot-Dièse” αισχρό και καθόλου κομψό. Φυσικά, οι Γάλλοι χρήστες έχουν την επιλογή να χρησιμοποιήσουν όποιον όρο θέλουν οι ίδιοι. Μία πολύ σημαντική παρατήρηση είναι πως ο όρος “Dièse” υποδηλώνει το σύμβολο “♯”, σε αντίθεση με το “Hash” το οποίο υποδηλώνει το σωστό σύμβολο “#”.

Τέλος, δεν έλειψε και η πλάκα γύρω από τον νέο όρο “Mot-Dièse” μέσω των διαφόρων tweets. Συγκεκριμένο tweet ανέφερε το εξής: “Το Hashtag γίνεται mot-diese. Το Facebook θα γίνει trombinoscope ή Fessebouc”. Παρόλα αυτά, οι Γάλλοι φαίνεται πως είναι αποφασισμένοι να εμπλουτίσουν online τη Γλώσσα τους.

Πηγή: The Huffington Post

Ετικέτες: ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑