Google: οριστικό τέλος στη URL shortener υπηρεσία goo.gl

Ημ/νία: 4 Απριλίου 2018 | by Δημήτρης Θωμαδάκης

0

Οι εποχές αλλάζουν και η Google κρίνει ότι δε χρειαζόμαστε πλέον URL shorteners, έτσι κλείνει την υπηρεσία της. Το goo.gl shortener είχε ξεκινήσει το 2009 για να διευκολύνει τους χρήστες του Διαδικτύου να μοιράζονται links με ευκολία. Με το Internet να έχει αλλάξειδραματικά πλέον, σύμφωνα με την Google δεν έχει λόγο ύπαρξης.

Έτσι, απενεργοποιεί την υποστήριξή του τις προσεχείς εβδομάδες και το αντικαθιστά από τα Firebase Dynamic Links (FDL). Πρόκειται για έξυπνες διευθύνσεις URL που σας επιτρέπουν να στείλετε χρήστες σε κάποια ηλεκτρονική τοποθεσία μέσω iOS, Android ή και web app.

Ξεκινώντας από τις 13 Απριλίου, οι ανώνυμοι χρήστες και όσοι δεν έχουν ποτέ δημιουργήσει short links δε θα μπορούν να δημιουργήσουν νέα μέσω του goo.gl. Μην ανησυχείτε όμως για τα υπάρχοντα goo.gl short links σας, καθώς θα μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τις λειτοργίες του goo.gl console έως και τις 30 Μαρτίου του 2019.

Και μετά από εκείνη την ημερομηνία όμως, όλοι οι σύνδεσμοι θα συνεχίσουν να ανακατευθύνουν στον προορισμό τους, ενώ θα μπορείτε να κάνετε export όλες τις πληροφορίες των συνδέσμων που έχετε χρησιμοποιήσει από την goo.gl console.

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑