Google: υποστηρίζει το ζωτικής σημασίας έργο των ευρωπαϊκών οργανισμών ασφάλειας

Ημ/νία: 15 Μαΐου 2019 | by SMLifeGR

0

Όλοι μας έχουμε ευθύνη να βοηθήσουμε στο να παραμένουν οι άνθρωποι ασφαλείς στο διαδίκτυο. Για εμάς, αυτό σημαίνει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είναι τα προϊόντα μας ασφαλέστερα και να καταπολεμήσουμε καταχρηστικές συμπεριφορές στις πλατφόρμες μας. Σημαίνει, επίσης, να μη σκεφτόμαστε μόνο τη δική μας παρουσία στο Διαδίκτυο, αλλά να υποστηρίζουμε και αντίστοιχα έργα άλλων στην Ευρώπη.

Γι’ αυτό, παρουσιάζουμε ένα Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιχορηγήσεων ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ –το Google.org Impact Challenge on Safety– με στόχο την υποστήριξη μη κερδοσκοπικών οργανισμών, πανεπιστημίων, ακαδημαϊκών ερευνητικών ιδρυμάτων, κοινωνικών επιχειρήσεων με κερδοσκοπικό σκοπό και άλλων εξειδικευμένων οργανισμών σε όλη την Ευρώπη, που ασχολούνται με θέματα ασφάλειας. Οι οργανισμοί αυτοί μπορεί είτε να εστιάζουν στην αντιμετώπιση του μίσους και του εξτρεμισμού στις κοινότητές τους είτε να βοηθούν τους νέους να παραμένουν ασφαλείς στο διαδίκτυο. Δεν είναι απαραίτητο να εστιάζουν σε θέματα που ξεκινούν με το άνοιγμα του ηλεκτρονικού υπολογιστή και τελειώνουν με την απενεργοποίησή του, αλλά σε οτιδήποτε στο οποίο η τεχνολογία μπορεί να παίξει ακόμα κάποιο ρόλο.

Μέσα από μια μακροχρόνια συνεργασία με το Ινστιτούτο Στρατηγικού Διαλόγου (Institute for Strategic DialogueISD), έχουμε ήδη ξεκινήσει αυτό το έργο. Είναι πολύ σημαντικό να υποστηρίξουμε και να συνεργαστούμε με οργανισμούς εμπειρογνωμόνων στον τομέα της ασφάλειας, που εργάζονται για την προώθηση μιας ασφαλέστερης διαδικτυακής εμπειρίας. Οι οργανισμοί αυτοί ενδέχεται να χρειάζονται χρηματοδότηση προκειμένου να αναπτύξουν νέους τρόπους χρήσης της τεχνολογίας για την επίλυση παλαιότερων προβλημάτων. Άλλες ομάδες ενδέχεται να χρειάζονται περισσότερους πόρους για να βοηθήσουν στη διαχείριση τομέων όπου η τεχνολογία έχει προσθέσει μια νέα διάσταση σε ένα υπάρχον θέμα, όπως η εκπαίδευση. Και στις δύο περιπτώσεις, θα δώσουμε πρόσβαση σε χρηματοδοτήσεις και σε ευκαιρίες εθελοντισμού για τους υπαλλήλους της Google, έτσι ώστε να υποστηρίξουμε οργανισμούς εξειδικευμένους σε θέματα ασφάλειας, σε όλη την Ευρώπη.

Οι γνώσεις που λαμβάνουμε από ειδικούς σε θέματα ασφάλειας, αποτελούν το κλειδί για τη συνεχή προσπάθειά μας να κάνουμε τα δικά μας προϊόντα ασφαλέστερα και να βοηθήσουμε τον κόσμο να απολαμβάνει όλα όσα έχει να προσφέρει το Διαδίκτυο, με ασφάλεια και σιγουριά. Η συνεργασία μας με το ISD και το Google.org Innovation Fund στο Ηνωμένο Βασίλειο οδήγησε στη δημιουργία νέων προγραμμάτων και τεχνολογιών, που έχουν σχεδιαστεί για να κρατούν τους ανθρώπους ασφαλείς τόσο εντός όσο και εκτός Διαδικτύου και προωθούν τις έννοιες της ενσυναίσθησης και της ανοχής. Πάρτε για παράδειγμα το project KORacism από την Ακαδημία Boxing Limehouse, το οποίο πραγματοποιεί σεμινάρια boxing που έχουν μια ιδιαιτερότητα: κάθε σεμινάριο περιλαμβάνει μια ανοιχτή συζήτηση για το ρατσισμό και την προκατάληψη, που ενισχύεται με εποικοδομητικά βίντεο. Ή, επίσης το project Virtual Inclusion του Ανοιχτού Πανεπιστημίου, που χρησιμοποιεί την εικονική πραγματικότητα για να μεταφέρει στον θεατή την εμπειρία μιας μέρας της ζωή ενός νέου ατόμου που βιώνει κοινωνικές διακρίσεις και τελικά να οδηγήσει στην ανάπτυξη εμπιστοσύνης και κατανόησης. Έχουμε δει τον πραγματικό αντίκτυπο από αυτό το fund και από την συνεργασία στο Ηνωμένο Βασίλειο και τώρα θέλουμε να επιτύχουμε ακόμα περισσότερα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ήδη, το 2018, με τις υπάρχουσες συνεργασίες μας με οργανισμούς που εξειδικεύονται σε θέματα ασφάλειας στην Ευρώπη, καταφέραμε να εκπαιδεύσουμε πάνω από 1 εκατομμύριο νέους ανθρώπους, μέσω των προγραμμάτων Be Internet Awesome και Be Internet Citizens.

Τώρα λοιπόν, θα προσφέρουμε επιχορηγήσεις ύψους έως και € 1.000.000 σε επιλεγμένους αιτούντες από ολόκληρη την Ευρώπη και θα εξετάσουμε τόσο τα online όσο και τα offline προγράμματα που υποβάλλουν. Ξεκινώντας τον Μάιο, θα διοργανώσουμε εκδηλώσεις και σεμινάρια σε χώρες της Ευρώπης για να συνεργαστούμε με οργανισμούς και να βοηθήσουμε στην διαδικασία των αιτήσεων τους. Η υποβολή αιτήσεων έχει ανοίξει και οι αιτήσεις επιχορήγησης θα επανεξεταστούν από ένα συμβούλιο ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων στον τομέα της ασφάλειας και κορυφαίων ειδικών του αντικειμένου, όπως οι Helle Thorning Schmidt, διευθύνων σύμβουλος της Save the Children, Renske van der Veer, διευθυντής του Ολλανδικού Διεθνούς Κέντρου για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας και Thomas Krüger, της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Πολιτική Εκπαίδευση της Γερμανίας. Αντιλαμβανόμαστε την ευθύνη μας να δημιουργήσουμε ένα ελεύθερο, ανοιχτό και ασφαλέστερο διαδίκτυο και αποτελεί για μας τιμή να στηρίξουμε αυτό το σημαντικό έργο για να κάνουμε μαζί ουσιαστική πρόοδο.

Ετικέτες:


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Άρθρα τα οποία προέρχονται από όλη την ομάδα του Social Media Life, όπως guest άρθρα, δελτία τύπου νέων προϊόντων ή υπηρεσιών, κλπ.



Πήγαινε με πάνω ↑