GoPro Fusion: νέα σφαιρική κάμερα 6 σε 1

Ημ/νία: 25 Απριλίου 2017 | by Δημήτρης Θωμαδάκης

0

Η GoPro παρουσίασε μια νέα σφαιρική κάμερα, στον απόηχο του λανσαρίσματος δυο αντίστοιχων προτάσεων 360 μοιρών εκ μέρους του Facebook. Ο λόγος, για την GoPro Fusion, που σε αντίθεση με τις υπόλοιπες προτάσεις της εταιρείας, έρχεται με σφαιρικό σχήμα, ικανή να προβεί στη λήψη video -εικονικής πραγματικότητας και μη- ανάλυσης 5.2K.

Ο Nicholas Woodman, ιδρυτής και CEO της GoPro, περιγράφει τη Fusion ως έξι GoPro κάμερες ενωμένες σε μία και συμπληρώνει ότι αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, στην πολύπλευρη σφαιρική λήψη. Η εταιρεία για πρώτη φορά υπονοούσε ότι εργάζεται πάνω σε μια κάμερα 360 μοιρών σε ένα promo video σε συνεργασία με το MotoGP. Σε αυτό βλέπουμε μια συσκευή με back-to-back φακούς να βρίσκεται τοποθετημένη στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας του αναβάτη.

gopro-fusion

Εξάλλου και παλαιότερα ο Woodman είχε δηλώσει ότι οραματίζεται ένα μέλλον στο οποίο θα μπορείτε να καταγράφετε τις δραστηριότητές σας κάθε είδους με μια κάμερα πολλών φακών και να δημιουργήσετε ένα 2D video το οποίο θα μπορείτε έπειτα να το μοιραστείτε μέσω του smartphone με ειδική εφαρμογή. Από τη στιγμή όμως που η GoPro Fusion δεν είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει ακόμα, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν όντως μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο. Μπορούμε όμως να δούμε ένα βίντεο ακριβώς από κάτω, στο οποίο αποτυπώνονται μερικές από τις δυνατότητές της.

Οι πιλοτικοί συνεργάτες της GoPro θα είναι αυτοί οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις δυνατότητές της. Στη πράξη η εταιρεία δέχεται αιτήσεις από επαγγελματίες δημιουργούς περιεχομένου προκειμένου να τη δοκιμάσουν. Άλλωστε, προγραμματίζεται η περιορισμένη διάθεσή της στα τέλη του 2017, χωρίς όμως να αναφέρεται η τιμή στην οποία θα κυκλοφορήσει. Από τη στιγμή μάλιστα, που σίγουρα θα κοστίζει περισσότερο από τα μοντέλα Hero, μάλλον δε θα πρέπει να μιλάμε για τον αντικαταστάτη τους.

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑