Το Facebook Messenger επιτρέπει την κρυπτογράφηση των συνομιλιών αλλά όχι και με τόσο εύχρηστο τρόπο

Ημ/νία: 6 Οκτωβρίου 2016 | by Πρόδρομος Μελετιάδης

0

Το Facebook έχει ξεδιπλώσει μία end-to-end κρυπτογράφηση για όλους τους 900 εκατομμύρια χρήστες του Messenger, ώστε οι συνομιλίες σας να μην παρακολουθούνται από τρίτους. Ωστόσο, το νέο χαρακτηριστικό δεν είναι και τόσο εύχρηστο όσο θα έπρεπε να είναι.

Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε χειροκίνητα τη λειτουργία των «μυστικών συνομιλιών» για κάθε σας συνομιλία, όπως επίσης πρέπει και οι δύο συμμετέχοντες να έχουν την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής εγκατεστημένη για να μπορέσει να λειτουργήσει.

secret-conversations

Επιπλέον, η κρυπτογράφηση δεν είναι διαθέσιμη για ομαδικές συνομιλίες και δεν υποστηρίζει εικόνες GIF και βίντεο (εικόνες και αυτοκόλλητα δουλεύουν μια χαρά, όμως).

Για να το ενεργοποιήσετε, χρειάζεται να πατήσετε το νέο κουμπί της συνομιλίας και μετά πατάτε «μυστική». Θα δείτε τη γραμμή του μενού να γίνεται μαύρη. Επιλέξτε τον παραλήπτη για να ξεκινήσετε μια κρυπτογραφημένη συνομιλία.

Για τις τρέχουσες συνομιλίες, μπορείτε να πατήσετε το όνομα του παραλήπτη ή το κουμπί «i» στο πάνω μέρος της οθόνης σας και μετά πιέστε «Μυστική Συνομιλία» για να ενεργοποιήσετε την κρυπτογράφηση.

Το πρόβλημα είναι, ότι για να λειτουργήσουν οι μυστικές συνομιλίες του Messenger χρειάζεται οι χρήστες να γνωρίζουν γι ‘αυτό, οπότε δεν είναι πραγματική λύση ακόμα. Το Facebook μπορεί να έχει ενημερώσει το λογισμικό του, αλλά πρέπει πρώτα να διαφυλάξει τα δικαιώματα των χρηστών σε όλο τον κόσμο, αν πραγματικά νοιάζεται να προσφέρει ένα ασφαλές εργαλείο ανταλλαγής μηνυμάτων.

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

είναι Σύμβουλος Ανάπτυξης και Καινοτομίας σε διάφορα πεδία της Διοίκησης Επιχειρήσεων και του Μάρκετινγκ. Το όραμα του είναι να συμβάλλει στη δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας μέσω μιας ουσιαστικότερης επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων συνδυάζοντας τις γνώσεις που απέκτησε σπουδάζοντας Διοίκηση Επιχειρήσεων και Μάρκετινγκ και συνεχίζει να αποκτά σε τομείς κοινωνικής ψυχολογίας κ.α. Είναι υπέρμαχος της χρήσης της συγχρονής τεχνολογίας και του digital marketing σε όλα τα επίπεδα δράσης social media , blogs, internet. Πιστεύει ότι οι άνθρωποι μπορούν να επιδείξουν ηγετική συμπεριφορά και να επιτύχουν σε ότι αναλαμβάνουν αρκεί να έχουν συγκεκριμένο όραμα, να ακολουθούν συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, να είναι ακέραιοι.Πήγαινε με πάνω ↑